Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) kritizirala Nacionalni stožer: Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtve Vukovara

Kreveti u Areni spremni su primiti zaražene koronom / Foto: MORH / F. Klen

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) oglasila se na Facebooku kritizirajući odluku Nacionalnog stožera kojom zabrana okupljanja više od 50 ljudi ne vrijedi za Kolonu sjećanja koja se organizira 18. studenoga u Vukovaru.

– Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili – ističu iz HUBOL-a.

Kažu kako “obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti i čin žrtve”.

– Čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama – kažu iz HUBOL-a.

– Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način – na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je naš najbliži – isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti – poručuju iz HUBOL-a.

Podsjetimo, već danima se u javnosti raspravlja što će biti s Kolonom sjećanja i kako će se ona održati jer zbog epidemioloških mjera nije dopušteno okupljanje više od 50 osoba.

U novoj Odluci, koja vrijedi od danas, Stožer je dopustio veća okupljanja radi obilježavanja blagdana i neradnih dana.

hubol

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare