Anketa o proračunu 2021.: Velikogoričanima su najvažniji promet i javni prijevoz, a traže gradnju medicinskog centra i besplatne udžbenike

anketa
Foto: Gorica.info

Promet i javni prijevoz trebali bi biti u fokusu gradskog proračuna za 2021., a gradnja medicinskog centra i osiguranje besplatnih udžbenika trebali bi biti najbitniji projekti velikogoričke gradske uprave. Što Velikogoričani smatraju prioritetima pokazala je online anketa o proračunu Velike Gorice za 2021. godinu .

Anketu je od 29. listopada do 8. studenoga ispunilo 763 ljudi. Iz urbanog dijela Velike Gorice bilo je 488 sudionika ankete, 237 ih je bilo iz okolnih naselja, a sedam ih je iz Zagreba i općina oko Velike Gorice. Dakle, dvije trećine anketiranih je iz naselja Velike Gorice, dok je trećina iz okolnih sela.

Koliko je anketiranima važan promet vidljivo je ako se pogleda vrh ljestvice područja u koja se ulaže gradski novac. Anketirani su na prva tri mjesta stavili, da tako kažemo, prometnu problematiku. Oni smatraju da je najbitnije ulagati u obnovu i izgradnju prometnica, potom u javni prijevoz, a na trećem mjestu je prometna sigurnost. Četvrte su potpore za novorođenčad i djecu. Najmanje bitna područja, prema anketi, su civilna zaštita, aktivnosti mjesne samouprave i potpore braniteljima.

Od projekata anketiranima je najvažniji medicinski centar, potom besplatni udžbenici, pomoćnici u nastavi i na četvrtom mjestu biciklističke staze. Na dnu te liste je projekt studentskog doma, oproštajne građevine na groblju Kušanec i spomen-park 153. brigade.

Na gradskim stranicama objavljena je cjelokupna analiza ankete i svi odgovori na treće pitanje u kojem su anketirani mogli navesti što još misle da bi bilo bitno za proračun 2021. godine. I u tim odgovorima dominiraju prijedlozi vezani uz promet, prometnu infrastrukturu i zdravstvo. Anketirani također predlažu gradskoj upravi da poradi na transparentnosti trošenja gradskog novca.

Gradski proračun za 2021. će uskoro u na raspravu i prihvaćanje u Gradsko vijeće. Iz njega će se vidjeti je li velikogorička gradska uprava stvarno željela čuti što misle građani. Ili je online anketa poslužila tek kao predizborni marketinški trik.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare