Smijenjen načelnik policijske uprave: Službenim automobilom jučer je izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen vozač kamiona

načelnik
Foto: PU krapinsko-zagorska

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske smijenjen je nakon što je u srijedu uzrokovao prometnu nesreću službenim automobilom. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, a dužnost načelnika preuzima njegov dosadašnji zamjenik.

– Vezano uz prometnu nesreću koja se u srijedu, 11. listopada oko 16 sati dogodila u Velikom Trgovišću, a u kojoj je sudjelovao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić, izvješćujemo javnost da su očevid navedene prometne nesreće proveli policijski službenici očevidne ekipe prometne policije Policijske uprave zagrebačke, priopćili su iz PU krapinsko-zagorske.

Očevidom je utvrđeno da je načelnik policijske uprave upravljao službenim vozilom, bez policijskih oznaka te je dolaskom do raskrižja ušao u raskrižje skrećući ulijevo, no nije propustio vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska.

Zbog navedenog u službeno vozilo je naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska.

Nakon naleta teretni je automobil udario u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka.

U prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zaboku, a ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000 kuna, kažu u policiji.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju, a za što je predviđena novčana kazna. Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu.

Poslove načelnika policijske uprave obavljat će Željko Košutić, dosadašnji zamjenik, navodi se u priopćenju.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare