Domovinski pokret Miroslava Škore izlazi na izbore u Velikoj Gorici: Osnivamo ogranak, imat ćemo i kandidata za goričkog gradonačelnika

Domovinski pokret
S predstavljanja Domovinskog pokreta u Velikoj Gorici / Foto: Facebook Miroslav Škoro

Domovinski pokret Miroslava Škore sprema se za aktiviranje na području Velike Gorice. Ta će stranka zasigurno dodatno zakomplicirati ionako ne baš jednostavnu političku scenu u našem gradu. Posebno nakon što su i predstavnici pokreta Možemo! nedavno za naš portal potvrdili da su i oni otvoreni za pojedince i inicijative iz Velike Gorice.

Škorina stranka je na srpanjskim parlamentarnim izborima pokazala da u Velikoj Gorici ima dosta pristalica. Još su bolji bili rezultati Miroslava Škore na predsjedničkim izborima. Naravno da se ti rezultati ne mogu jednostavno preslikati na lokalne izbore, ali pokazuju trend preferencija glasača u našem gradu. Podsjetimo, najviše glasova u Gorici na parlamentarnim izborima dobio je HDZ (9.798), potom koalicija SDP-a (5.404), zatim Domovinski pokret Miroslava Škore (3.089), Most (2.753) te Možemo! (2.037).

Ni Možemo! niti Škorin pokret nisu u Velikoj Gorici imali razvijene lokalne organizacije i stranačku infrastrukturu za mobilizaciju članstva i simpatizera, pa su time njihovi rezultati još dojmljiviji. Domovinski pokret imao je kao drugog na listi u VI. izbornoj jedinici, kojoj pripada i Gorica, uglednog liječnika prof.dr. Zvonimira Lovrića, koji inače živi u Velikoj Gorici.

– Domovinski pokret Velike Gorice uskoro će pristupiti osnivanju gradskog ogranka budući su pripreme na samom završetku. Imat ćemo naše predstavnike u svim strukturama lokalnih izbora, kao i kandidata za gradonačelnika – kazala je Gorici.info Marja Čolak, voditeljica Odnosa s javnošću i komunikacija Domovinskog pokreta. Hoće li njihov kandidat za gradonačelnika biti već spomenuti dr. Lovrić zasad nismo uspjeli doznati.

Odluka Škorinog pokreta da izađe na lokalne izbore u Velikoj Gorici najviše će glavobolje zadati onima desno od centra političkog spektra. To se prvenstveno odnosi na vladajući HDZ i oporbeni Most kojima konzervativniji i desniji birači predstavljaju dobar dio glasova koje ukupno dobivaju na izborima.

HDZ-u je već dva mjeseca najveći problem uhićenje gradonačelnika Dražena Barišića pod teškim sumnjama za navodno namještanje javnih natječaja i poslova ivanićgradskoj tvrtki Elektrocentar Petek. Za nešto više od tjedan dana gorički će HDZ-ovci na nastavak unutarstranačkih izbora.

Jedini kandidat za predsjednika gradske organizacije je Krešimir Ačkar, koji je ujedno i dogradonačelnik. Za tri dopredsjednička mjesta natjecat će se devet kandidata. Može li gorički HDZ izaći iz tih izbora jedinstveniji i osmisliti taktiku kako učinkovito odgovoriti na vjerojatne napade političkih suparnika zbog uloge Barišića u skandalu s Eletrocentrom Petek, vidjet će se uskoro.

Istodobno je Most završio, da tako kažemo, pretvorbu u političku stranku. Jasno su se pozicionirali nešto desnije od centra čime im Domovinski pokret postaje direktna konkurencija. Ne treba zaboraviti da na lokalnim izborima u Velikoj Gorici relativno solidno stoji i HSP. Sve to jamči da će bitka za konzervativnije i desnije birače u Gorici na predstojećim izborima biti vrlo žestoka.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare