Smotra zimske službe VG Komunalca: Sva mehanizacija je spremna za zimske uvjete, osigurano je 1.500 tona soli i 600 tona sipine

smotra zimske službe
Foto: VG Komunalac

Uoči početka zimske sezone, danas je održana smotra zimske službe VG Komunalca. Pedesetak vozila i ove godine bit će na raspolaganju VG Komunalcu kako bi sve prometnice, parkirališta, nogostupi i ostalo, u slučaju obilnog snijega, bili prohodni i čisti. Osim vozila, na zalihama je spremno 1.500 tona soli i 600 tona sipine.

VG Komunalac zadužen je za čišćenje više od 630 km prometnica i nogostupa, sva autobusna stajališta i gotovo 2.000 parkirališnih mjesta.

Predsjednik Uprave VG Komunalca, Jurica Mihalj, ujedno i predsjednik Stožera zimske službe, predstavnici Grada i policije, obišli su mehanizaciju i uvjerili se u ispravnost kamiona, ralica, traktora, posipača i ostalih strojeva.

smotra zimske službe
Foto: VG Komunalac

– Zajedno s članovima Stožera zimske službe izvršili smo pregled vozila te možemo zaključiti da smo za ovu sezonu spremni. Zimska sezona počinje 15. studenog i traje do 15. travnja. Sve ekipe, 50-tak vozila i 100-tinjak ljudi koji će biti angažirani u zimskoj službi, su spremni za sve poslove koji su pred nama. Na zalihama imamo već sada spremnih 1.500 tona soli i 600 tona sipine – kazao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Mihalj je posebno istaknuo uvjete u kojima ove godine ceste održava VG Komunalac.

– Zbog projekta Aglomeracije, koji je trenutno u tijeku, na velikom broju cesta koje održavamo su radovi, imamo prekope, iskope i sl. U mjestima gdje traju radovi na postavljanju cijevi, priključaka i svega ostalog, molimo sugrađane za strpljenje i razumijevanje. Ovo je prva ovakva zima i apeliramo na građane da dodatno na tim dionicama povećaju oprez i prilagode vožnju uvjetima na cesti, a naravno i na svim ostalim prometnicama gdje tijekom zime prijeti opasnost od poledice i ostalih ugroza – rekao je Jurica Mihalj.

– Ceste ove godine održavamo, kao i svake do sada, u nekoliko prioriteta. Nadamo se što manjim oborinama, ali redovito planiramo kao da će snijega biti u normalnim i pojačanim količinama. Kako će točno biti sa padalinama ove godine, ne možemo naravno točno znati, ali moramo se u svakom slučaju dobro pripremit – naglasio je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

smotra zimske službe
Foto: VG Komunalac

Smotra zimske službe pokazala je da je sva mehanizacija spremna za snijeg i zimske uvjete.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare