Vlada pristala isplatiti božićnicu od 1500 kuna državnim i javnim službenicima: Od 1. siječnja iduće godine raste im i osnovica plaće za 4 posto Danas su održani pregovori Vlade i sindikata /// Sindikati su zadovoljni postignutim dogovorom

vlada

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod objavio je da je na današnjem sastanku Vlada odlučila ispoštovati potpisano – isplatiti božićnice u cjelokupnom iznosu i povećati osnovicu svim radnicima u javnim službama.

– Na današnjim pregovorima Vlade i sindikata javnih službi, Vlada je odlučila ispoštovati potpisano, te isplatiti božićnicu u cjelokupnom iznosu od 1.500 kuna i svim radnicima u javnim službama povećati osnovicu za izračun plaće za 4% od 1. siječnja 2021. – objavili su na Facebooku.

Podsjetimo, Sindikat hrvatskih učitelja najavio je početkom tjedna da Vlada može očekivati “pljusak tužbi”, koji će državu stajati mnogo više nego dobrovoljna isplata ugovorenoga, nakon što je iz Vlade najavljeno da je upitno povećanje osnovice za četiri posto zaposlenima u javnim službama.

vlada

 

I državne su službe također postigle dogovor s predstavnicima Vlade pa tako i njima raste osnovica plaće za 4 posto u 2021. Isplatit će im se božićnica od 1500 kn – objavio je HTV.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je da se na sastanku razgovaralo o povećanju osnovice i isplati božićnica.

– Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti – povećanje osnovice od 4 posto i isplatu božićnice. Također ispunit će se i potpisani sporazumi s policijom i obrazovanjem – izjavio je nakon sastanka ministar Aladrović. Fiskalni kapaciteti su ograničeni, ali naći ćemo sredstva da ispunimo sve obveze koje smo preuzeli. Nema više sastanaka i nadamo se da ćemo iduće godine razgovarati o slijedećem četverogodišnjem razdoblju vezano za Temeljni kolektivni ugovor.

– Današnji sastanci trajali su kratko. Božićnica će biti isplaćena. I vezano za povećanje osnovice preuzet ćemo naše obveze i s tim će se krenuti od 1. siječnja. Osigurat ćemo za to novac u proračunu za iduću godinu – komentirao je nakon sastanka ministar financija Zdravko Marić. Dodao je kako se radi o 1,2 milijarde kuna godišnje.

 

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare