NK Kurilovec – NK Osijek 0-4: Protiv zahuktalog Bjeličinog stroja nije išlo, Kurilovčani su “platili“ školu, ali mogu biti ponosni na nastupe u Kupu

kurilovec osijek
Kurilovec i Osijek odigrali su prvu utakmicu 1/8 finala nogometnog Kupa / Foto: NK Kurilovec

Kurilovec – Osijek 0:4. Nije bilo iznenađenja, gosti su zadovoljni, a i domaći su mogli napustiti teren uzdignutih glava. Nešto više od pola sata uspijevao je Kurilovec držati neku kakvu-takvu ravnotežu s Osijekom u 1/8 finala Kupa. Potom je, nakon pogrešnog dodavanja Spudića, Pero Bočkaj glavom načeo mrežu domaćina.

Uvjerljivo najbolji pojedinac Kurilovčana bio je golman Jan Paolo Debijađi. No, niti njegovo još jedno solidno izadnje nije bilo dovoljno za nešto više od poraza. Obrana Kurilovca je prečesto plivala i nemoćno gledala lopte koje su se “šetale“ po njihovom kaznenom prostoru.

S druge strane u napadu Osijek nije baš dao puno prilika Kurilovčanima. U prvom poluvremenu šansa se otvorila Tomincu, a još je nekoliko (polu)prilika bilo u zadnjoj četvrtini utakmice kada je ionako sve već bilo riješeno.

Osijek je odigrao upravo onako kako je njihov trener Nenad Bjelica i najavio. Nije bilo opuštanja i popuštanja, konačni rezultat i njihova pobjeda ni u kojem trenutku nisu smjeli doći u pitanje. Toga su bili svjesni svi u ekipi koja trenutačno drži drugo mjesto u Prvoj HNL.

No, nema razloga za tugu i žalost u Kurilovcu. Bilo bi lijepo da su uspjeli prirediti iznenađenje protiv Osijeka, ali to je, jednostavno, bilo nemoguće. Razlika u kvaliteti je velika. Treba, međutim, istaknuti uspjeh nogometaša Kurilovca koji su prvi puta u povijesti uspjeli doći u 1/8 finala Kupa. Snage i fokus sada treba usmjeriti na natjecanje u Trećoj HNL Središte u kojoj se Kurilovčani bore za sami vrh.

– Nismo se osramotili i mislim da možemo biti ponosni što smo se predstavili kao ozbiljna momčad, a dobro je ovo došlo i da naši mladi igrači vide kojoj razini moraju težiti. Ne samo igračkoj razini, nego i razini ozbiljnosti, jednostavnosti, učinkovitosti… Nema sumnje, Osijek je u svakom segmentu najveća kvaliteta s kojom smo se dosad susreli – kazao je trener Kurilovčana Perica Vidak za City portal.

Kurilovec – Osijek bit će utakmica koja ulazi u povijest drugog najboljeg velikogoričkog kluba. I na nju, bez obzira na rezultat, Kurilovčani imaju pravo biti ponosni.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare