Šunka hitno povučena s tržišta: Provjerite svoj frižider jer sadrži bakteriju listeriu opasnu za malu djecu i trudnice

šunka
Ilustrativna fotografija: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je u proizvodu Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium, superior ham, 500g pronađena opasna bakterija. Šunka je hitno povučena  s tržišta. Razlog povlačenja je utvrđena povišena količina bakterije Listeria monocytogenes.

Radi se o proizvodu LOT A20102802, najbolje upotrijebiti do 26. 11. 2020. Šunku proizvodi i stavlja na tržište tvrtka Stanić iz Zagreba.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su u trgovinama Stanića.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium.

Infekcija bakterijom Listeria monocytogenes je izuzetno opasna za malu djecu, trudnice i starije osobe. Listeria monocytogenes može rasti na temperaturi hladnjaka (+4 °C), što znači da čuvanje hrane u hladnjaku nema značajan učinak na sprečavanja rasta ove bakterije. Namirnica iz koje se izolira Listeria monocytogenes smatra se zdravstveno neipravnom.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare