Rekorder martinjskog vikenda: Vozač s našeg područja napuhao 4,26 promila, nikome nije jasno kako je uopće vozio Najviše vozača s područja Policijske uprave zagrebačke uhvaćeno je u vožnji u pijanom stanju /// Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prebrze vožnje i nepropisnom korištenju mobitela u vožnji je također područje PU zagrebačke

rekorder
Foto: PUZ

Tijekom martinjskog vikenda policija je u akciji provedenoj na području cijele Hrvatske utvrdila 3.949 prometnih prekršaja, a od toga je 509 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Rekorder je vozač s našeg područja odnosno Policijske uprave zagrebačke koji je imao nevjerojatnih 4,26 promila alkohola u krvi.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 109 prekršaja. Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je također PU zagrebačka s 200 takvih prekršaja, objavili su iz Ravnateljstva policije.

Zbog prekoračenja brzine kažnjeno je 1.475 vozača, a rekorder u brzoj vožnji uhvaćen je na području PU šibensko-kninske pri vožnju od 217 km/h

Policija je utvrdila i 333 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 189 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najviše uhvaćenih pijanih vozača je u dobi od 31 od 40 godina

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU splitsko-dalmatinske, 70 takvih prekršaja. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke, 37 takvih prekršaja.

Detaljnijom analizom vidljivo je da su najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili vozači starosti od 31 do 40 god. (119 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51-1,00 promila što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečena 41 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“, a koje su počinile 42 teška prekršaja.

Policija je 17 vozača zadržala na triježnjenju do 12 sati, a protiv 28 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

U samo tri dana, od 13. do 15. studenog, na hrvatskim prometnicama dogodilo se 49 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U jednoj nesreći poginula je jedna osoba. U ostalim nesrećama ozlijeđeno je 66 sudionika.

Ove godine na cestama je poginulo 205 osoba

Prema statističkim pokazateljima, u prvih deset mjeseci ove godine, u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 205 osoba, što je 39 osoba ili 16% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (2019. – 244).

U akciju je i ovog puta bio uključen maksimalno raspoloživi broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare