Mali poduzetnici: Zagrebačka županija uskoro počinje isplatu 9 milijuna kuna pomoći za poticanje konkurentnosti Natječaj za dodjelu bespovratnih potpora malim poduzetnicima s ciljem jačanja konkurentnosti bio je otvoren do 30. rujna /// Obrada pristiglih prijava je u završnoj fazi

mali poduzetnici
Za nabavu strojeva, alata i druge opreme poduzetnici mogu dobiti do 100.000 kuna / Foto: Pixabay

Mali poduzetnici uskoro će dobiti 9 milijuna kuna bespovratnih potpora za jačanje konkurentnosti koje dodjeljuje Zagrebačka županija. Početak isplate dodatnih 9 milijuna kuna mali poduzetnici mogu očekivati početkom prosinca. Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna mali poduzetnici mogu dobiti za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Natječaj za dodjelu bespovratnih potpora malim poduzetnicima s ciljem jačanja konkurentnosti bio je otvoren do 30. rujna, a obrada pristiglih prijava je u završnoj fazi, priopćili su iz Zagrebačke županije.

Županija je za 597 poduzetnika sa svog područja, čiji je rad bio obustavljen zbog lockdowna, isplatila 4 milijuna kuna bespovratne potpore za očuvanje i poticanje poslovne aktivnost. Zbog velikog interesa poduzetnika sredstva su se isplaćivala od kraja srpnja do studenog.

– Ukoliko usporedimo Proračun koji smo definirali na početku 2020. godine i izmjene donesene kroz rebalans, onda se vidi da smo bespovratne potpore za poduzetnike podigli za 85 posto na ukupno 13 milijuna kuna – rekao  je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare