Uhićen 35-godišnji muškarac: Sumnja se da je na društvenoj mreži prijetio premijeru Andreju Plenkoviću Osumnjičenog muškarca policija tereti da je objavljivao prijeteće komentare usmjerene prema državnom dužnosniku i državnim institucijama

uhićen
Uhićen je muškarac koji je od srpnja do listopada ove godine javno prijetio premijeru Plenkoviću / Foto: Vlada RH

Zbog sumnje da je na društvenoj mreži prijetio premijeru Andreju Plenkoviću i državnim institucijama uhićen je  35-godišnji muškarac s područja Osječko-baranjske županije, izvijestila u četvrtak policija.

Policija je uhitila 35-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Osječko-baranjske županije zbog sumnje da je preko internetske društvene mreže u nekoliko navrata od srpnja do listopada ove godine javno objavljivao prijeteće komentare usmjerene prema državnom dužnosniku i državnim institucijama, navodi se u priopćenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, 35-godišnjak je uhićen nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja i predan pritvorskom nadzorniku, dok policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare