Žestoka borba u županijskom HDZ-u: Jedan kandidat dobio je kutiju s nekoliko mrtvih kokoši kojima je odrubljena glava

žestoka borba
Damir Mikuljan je uz zaprešićkog gradonačelnika Željka Turka kandidat za predsjednika županijskog HDZ-a

U nedjelju se organiziraju unutarstranački izbori u HDZ-u, koji su trebali biti održani u ožujku, ali su odgođeni zbog epidemije koronavirusa. Damir Mikuljan kandidat je za predsjednika HDZ-a Zagrebačke županije gdje bi trebao zamijeniti goričkog gradonačelnika Dražena Barišića koji je dao ostavku. Damir Mikuljan danas je gostovao na N1 televiziji u Novom danu gdje je s Tihomirom Ladišićem razgovarao o stanju u HDZ-u i izborima koji će biti organizirani ovaj vikend. Stječe se dojam da se u HDZ-u vodi žestoka borba za svako mjesto.

Damir Mikuljan poručio je svima da čuvamo jedni druge, zdravlje, ali i da se čuvamo od podvala i niskosti svih vrsta.

– Naglašavam da se osjećam loše kada je čovjek koji vodi županijsku organizaciju (Dražen Barišić) pod takvim sumnjama i optužbama, to ne može biti dobro ni za jednu stranku. Ali izbori se moraju provesti, moramo dobiti novo demokratsko izabrano vodstvo, članstvu dati da bira – ističe Mikuljan.

– Ovi izbori pod načelom ‘jedan član jedan glas’ vraćaju HDZ članstvu. To su prvi izbori koji se vode po tom principu. Ove izbore naprosto moramo provesti, ne samo zbog sebe, nego i zbog onoga što ti izbori znače za javnost – dodao je.

Protukandidat mu je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, a ispričao je i jednu bizarnost koja se nedavno dogodila.

– Nedavno se dogodila jedna bizarna stvar. Jedan član mog tima, Josip Mahović, zapovjednik 151. samoborske brigade koja je donijela slavu pobjede u grad Samobor i Zagrebačku županiju, primio je kutiju s nekoliko mrtvih kokoši kojima je odrubljena glava.

Što se tiče afera poput one u Fimi Mediji, kaže da to naravno nije dobro za stranku.

– Osjećam se loše kada sve to čitam. Zadnju riječ će dati pravosudna tijela. Mislim da članstvo razumije što se događalo, ali članstvo nije šutjeli, ali samo je pitanje jesu li to ljudi čuli – kazao je Mikuljan.

Na pitanje Tihomira Ladišića je li mi premijer Plenković dao podršku kaže:  – Plenković je uputio podršku meni i mom protukandidatu i to je jedino politički ispravno. Predsjednik stranke nije osoba koja bi sjekla demokratske procese.

Budući da je na čelu Visokog časnog suda HDZ-a, također je kazao da se u ovom trenutku na području cijele Hrvatske vodi osam postupaka protiv članova stranke.

Podsjetimo da velikogorički HDZ nije nikoga kandidirao za mjesto predsjednika županijskog ogranka stranke, ali zato ima dva kandidata za mjesto potpredsjednika, to su Tomislav Lukšić i Tomislav Landeka. Za dopredsjednika se kandidirao i načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić. Za mjesto predsjednika se natječu samo dva kandidata, ali žestoka borba vodit će se za četiri dopredsjednička mjesta županijskog HDZ-a.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare