Počelo suđenje: Monstrum teško bolesnog čovjeka prisiljavao da prosi i po Velikoj Gorici, a tukao ga je kada mu je donio manje od 300 kuna

monstrum
Ilustracija: Pixabay

Monstrum, koji je tri godine tjerao teško bolesnog čovjeka da za njega prosi, mogao bi dobiti od jedne do deset godina zatvora. Upravo mu je počelo suđenje na kojem je optužen za trgovanje ljudima, a njegova se nevjenčana žena tereti za pomaganje u trgovini ljudima.

Zagrebačka policija uhitila je sredinom rujna 36-godišnjaka i 26-godišnjakinju koje su osumnjičili da su uz prisilu i prijetnje, tjerali 56-godišnjaka na prosjačenje.

Tri godine trajao je pakao 56-godšnjaka kojeg je 36-godišnji monstrum uočio kako prosi u Rijeci. Nagovorio ga je da ode s njim u Zagreb i tamo mu osigurao smještaj. Nesretni čovjek je, prema iskazu na sudu kojeg su objavila 24sata, ranije operirao zloćudni tumor na mozgu, ali ga liječnici nisu mogli u potpunosti odstraniti. Nitko ga nije želio zaposliti pa je, tvrdi, morao prositi kako bi preživio.

Kada je stigao u Zagreb, prosio je pred trgovačkim centrima u metropoli, ali i u Velikoj Gorici. Prosio je svaki dan, kako je rekao na sudu, od 9 do 14 i od 17 do 20 sati. Znao je na dan gazdi donijeti i 1200 kuna. Kada je od 36-godišnjaka tražio da mu da novac kako bi se vratio u Rijeku, ovaj mu je odvratio da nema nikakvog novca i da on nikamo ne ide.

Prvi puta kada je gazdi donio ”samo” 200 kuna, monstrum ga je izudarao šakama po glavi i rekao mu da će dobivati batine svaki puta kada mu donese manje od 300 kuna. Tako je i bilo.

Ljeti je nesretnik s monstrumom, njegovom nevjenčanom ženom i djetetom odlazio na more kako bi tamo prosio. Bili su na području Zadra, Splita, Omiša, Makarske, Baške Vode i Dubrovnika. U svakom gradu bi provodili po petnaestak dana. I na moru je dobivao batine, jer ga je žena uhodila i snimala mobitelom dok je prosio, te izvještavala muža kada nije dovoljno isprosio.

Pokušao je dva puta pobjeći prijavljujući se dobrovoljno na liječenje u bolnicu Vrapče, ali bi ga puštali nakon dan-dva. Na izlazu iz bolnice čekao ga je monstrum sa suprugom. Dobio je i mobitel kojim se morao redovito javljati gdje je i što radi.

Pakao je trajao do rujna ove godine kada ga je monstrum prebio metalnom šipkom urlajući kako će ga ubiti jer ne zarađuje dovoljno novca. Nekoliko dana nakon toga uspio je pobjeći.

Nasilnik je, inače, nezaposlen, otac je osmero djece, dobiva socijalnu pomoć i dječji doplatak.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare