Pogledajte video policijske racije u zagrebačkim noćnim klubovima: Ulovili i zaraženog covidom koji je trebao biti kod kuće u samoizolaciji

Policijska racija po zagrebačkim noćnim klubovima otkrila je i osobu koja je morala biti kod kuće u samoizolaciji jer je bolovala od covida-19. Ona je zatečena u noćnom klubu koji je prekoračio radno vrijeme, a u klubu se tada nalazilo 170 ljudi. Policija podnosi kaznene prijave protiv voditelja ugostiteljskih objekata zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, izvijestila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Evo što je navedeno u priopćenju PUZ-a:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli su raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama.

Tijekom provođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 239 osoba.

U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimirana je ukupno 61 osoba, a Državni inspektorat utvrdio je prekoračenje radnog vremena u skladu s odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je objekt zatvoren za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana, odnosno do okončanja njihovih mjera. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

racija
Foto: PUZ

Prema 33-godišnjem muškarcu uporabljena su sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te će on biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Inspektori Civilne zaštite utvrdili su i nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena. Zbog utvrđenog će, protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.

racija
Foto: PUZ

Racija je provedena i na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimirana ukupno 178 osoba. Državni inspektorat utvrdio je prekoračenje radnog vremena u skladu s odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je i taj objekt zatvoren za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana odnosno do okončanja mjera.

Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici. Prema muškarcu starosti 28-godina uporabljena su sredstva prisile, a nakon prekršajne obrade uručen mu je prekršajni nalog zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika. Nadalje, 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, unatoč određenoj mu mjeri „COVID – LIJEČENJE U KUĆI“, a zbog čega će protiv njega biti će provedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona.

racija
Foto: PUZ

Inspektori Civilne zaštite utvrdili su nepravilnosti, u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju, i prekoračenju radnog vremena. Zbog utvrđenog, će protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare