Policija objavila detalje stravične nesreće na A1: Šleper se prevrnuo i prignječio čovjeka kojeg je prije toga udario Poginula su dva muškarca i dvije žene /// Policija će vozača ispitati nakon što iziđe iz bolnice /// Što je uzrok nesreće još nije utvrđeno

šleper
Šleper je udario u kombi koji je bio zaustavljen na zaustavnom traku zbog kvara i propisno označen

U teškoj nesreći koja se jučer ujutro dogodila na A1 iza odmorišta Desinec u smjeru Karlovca poginule su četiri osobe, dva muškarca i dvije žene. Pet osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu. U nesreći su sudjelovali šleper međimurske tvrtke i kombi tvrtke iz Velike Ludine. Cijeli dan jučer je trajao policijski očevid. Policija je danas objavila detalje nesreće.

Jučer, 21. studenoga oko 7.20 sat, 54-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes čakovečkih registarskih oznaka, a koje je vuklo priključno vozilo također čakovečkih registarskih oznaka. Šleper se kretao sjevernim kolnikom autoceste A1, dionice prometni čvor Zdenčina –Jastrebarsko u smjeru jugozapada. Dolaskom do 19 km nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi, navodi se u priopćenju.

Tom prilikom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, a koje je bilo zaustavljeno, zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

Uslijed naleta osobno vozilo je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka, a koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela vozila koje je bilo u kvaru. Nakon toga došlo do prevrtanja vozila, dok je teretno vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se  i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu. Nadalje, 64-godišnji putnik je teško ozlijeđen, liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. Lakše je ozlijeđen 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

U vremenu od 8 do 13.50 sati, bio je obustavljen promet sjevernim kolnikom autoceste A1, dionica prometni čvor Zdenčina – prometni čvor Jastrebarsko.

Po otpuštanju 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće.

Što je uzrok nesreće i zašto je šleper vozio po zaustavnom traku još nije utvrđeno

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare