Objavljena lista učenika i studenata koji su dobili gradsku stipendiju: Doznajte tko će dobivati 1000 kuna mjesečno, a tko 500 kuna

lista
Svi oni koji nisu dobili stipendiju u roku od osam dana mogu podnijeti prigovor / Foto: Gorica.info

Na službenim gradskim stranicama objavljena je lista učenika i studenata koji su dobili gradsku stipendiju. Objavljena lista je privremena jer svi oni koji nisu ostvarili pravo na stipendije mogu u roku od osam dana podnijeti prigovor. Na listi su vidljivi i razlozi zašto pojedini učenici i studenti nisu dobili stipendiju.

Možemo pretpostaviti da će objavljena lista biti i konačna jer su učenici i studenti odbijeni jer ne zadovoljavaju propisane uvjete, nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju, nemaju potreban prosjek ocjena, a jedan kandidat niti dostavio ništa od dokumentacije.

Među gradskim stipendistima je i Klara Borda, studentica novinarstva koja je presretna jer je dobila stipendiju koja će joj pomoći u pokrivanju mjesečnih studentskih troškova.

– Nadam se da ću nešto novca i uštedjeti za vozački ispit. Stipendija mi puno znači u trenutnoj pandemiji jer je teško pronaći i zadržati studenski posao uz sve obveze na fakultetu. Nisam ranije primala gradsku stipendiju, ali u srednjoškolskim danima mi nije bila toliko potrebna. Sad mi puno znači imati vlastiti novac zarađen isključivo učenjem – kazala nam je Klara.

Studenti će dobivati 1000 kuna mjesečno, a učenici 500 kuna. Stipendije se dodjeljuju prema dva kriterija, prema kriteriju izvrsnosti i prema socijalnom statusu.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare