Inicijativa za bolju Goricu: U 25 godina potrošeno je pet milijardi kuna iz proračuna, a glavni gradski problemi su i dalje neriješeni

inicijativa

Inicijativa za bolju Goricu, koju je pokrenula skupina Velikogoričana predvođena Alanom Šemberom, predstavila se u srijedu. Uz Šemberu, na predstavljanju su bili Hrvoje Senegović, Zoran Lovrić i Igor Fiolić.

–  Velika Gorica je samostalna već 25 godina. Više od pet milijardi kuna potrošeno je u tom periodu iz proračuna, ali glavni problemi su i dalje neriješeni. Pod tim prvenstveno mislimo na javni gradski prijevoz, grijanje, tržnicu, Čiče – istaknuo je Šembera.

Upravo zato je i nastala Inicijativa, kao način da nezadovoljni građani ukažu na te probleme i daju svoje prijedloge kako ih riješiti.

– Mi nismo politička stranka, ali ne želimo samo stajati sa strane gledajući kako se ti problemi nagomilavaju. Želimo dati svoj doprinos i prijedloge kako riješiti probleme – istaknuo je Šembera.

Iako su istaknuli kako nisu politička stranka, isto tako nisu ni rekli, kako je kazao Šembera, da se nitko od njih neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima. To, na kraju, niti ne bi trebalo nikoga začuditi jer je Alan Šembera na prošlim lokalnim izborima bio kandidat Mosta za gradonačelnika Velike Gorice, te je na Mostovoj listi ušao u goričko Gradsko vijeće. I Hrvoje Senegović, još jedan od pokretača Inicijative, bio je nezavisni kandidat na listi Mosta na srpanjskim parlmentarnim izborima. Senegović je, podsjetimo, uspio čak dokazati da su ga oštetili na brojanju glasova, što je i dokazano ponovnim brojanjem.

Hoće li Inicijativa za bolju Goricu biti uspješna prvenstveno ovisi o tome hoće li uspjeti zainteresirati Velikogoričane da se aktivnije uključe u njeno djelovanje. Stoga su i na predstavljanju pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u borbi za rješavanje nagomilanih gradskih problema.

inicijativa

Evo i teksta Inicijative:

Dragi Velikogoričani, Turopoljci,
ako mislite da je Velika Gorica primjer modernog grada u kojem vlada demokracija, gdje gradske službe i poduzeća odlično odrađuju svoj posao i zadovoljni ste njihovom uslugom, da gradski i prigradski prijevoz savršeno funkcioniraju, da su nam gradska tržnica i sajmište ponos našeg grada, ako uživate u vožnji našim cestama, ako smatrate da je jezero Čiče odličan sportsko-rekreativni centar, da je grijanje optimalno riješeno, da se ponosimo svojim sređenim središtem grada, da pametno korisitimo EU fondove onda se nemojte dalje zamarati ovim tekstom!

Ako pak, kojim slučajem mislite da to ipak nije tako, da u zadnjih 25 godina, otkada postoji kao samostalan grad, Velika Gorica niti blizu nije iskoristila sve svoje potencijale, te da su potrebne korijenske promjene u organizaciji našeg grada, ako mislite da ovako dalje više ne može, pridružite se i priključite Inicijativi za bolju Goricu. 

Stanovnici Velike Gorice i Turopolja, nemojte više okretati glavu od velikih problema s kojima se naš grad i cijelo Turopolje suočavaju! Izađite iz mraka nametnutog nam jednoumlja i napravite nešto korisno i konkretno za sebe, svoju djecu i svoj grad.

Naš grad propada u vrtlogu nesposobnosti, neznanja, privatnih interesa i nepotizma nekolicine koja se pod krinkom politike i patriotizma bogati i uništava sve čega se dotakne.

Ova inicijativa ide za okupljanjem svih onih koji zaista vole svoj dom i žele podići svoj glas za bolje sutra, bolju Veliku Goricu i Turopolje.

Krajnji je čas da se Velika Gorica i Turopolje probude i pokrenu kotač gospodarskog, kulturnog i modernog razvoja baziranog na znanju, tehnologiji, entuzijazmu i europskim fondovima.

Iskoristimo svoje potencijale u blizini milijunskog tržišta, prometnoj povezanosti, čistoj vodi i prostoru, svojoj bogatoj tradiciji i ljudima.

Ne prepuštajmo svoju sudbinu i sudbinu svoje djece u ruke ljudi koji ne znaju, ne žele i ne mogu od Velike Gorice stvoriti moderan i napredan europski grad, grad i regiju zadovoljnih stanovnika.

Poduprite Inicijativu za bolju Goricu.
Priključite se svojim idejama i djelima!

Pokretači Inicijative:
Igor Fiolić, Hrvoje Senegović, Mario Janečić, Damir Lučić, Zoran Lovrić, Dražen Mataković, Zoran Žic, Alan Šembera

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare