Unuk pomogao baki da se ubije: Kupio je solnu kiselinu koju je baka popila a onda umrla u teškim mukama U istrazi je utvrđeno da je baka bila depresivna, a depresija se pojačala nakon smrti njezinog sina /// Obitelj je znala da se baka želi ubiti, no nitko od ukućana nije vjerovao da će to doista učiniti

unuk
Ilustracija: PU Virovitičko-podravska

Unuk D.Š. (45) optužen je da je pomogao baki u samoubojstvu. Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a postupak protiv unuka bi se trebao voditi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Tužiteljstvo za njega traži uvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

Prema optužnici, tereti ga se da je 26. studenog 2017. u Zagrebu, na zamolbu svoje bake B.M. otišao u trgovinu i kupio solnu kiselinu, piše Večernji list.

Kada se vratio iz trgovine, napravio je mješavinu tekućine nepoznatog sredstva i klorovodične kiseline. Sve je to stavio u bočicu koju je sakrio u ormar. Baki je kazao gdje se bočica nalazi jer je znao da se ona želi ubiti.

Ona je, prema optužnici, sljedeći dan doista popila to što je bilo u bočici, od čega je zadobila teške korozivne ozljede jednjaka, želudca, dvanaesnika i silaznog dijela debelog crijeva, a bila joj je i teško ozlijeđena jetra. Baka je prevezena u KBC Zagreb gdje je od zadobivenih ozljeda i preminula 28. studenog 2017.

Baka je uporno molila unuka da joj kupi kiselinu

Unuk je ispričao da ga je u više navrata baka molila da joj kupi solnu kiselinu jer se željela ubiti. Patila je za sinom koji je ranije preminuo.

– Ja sam je odbijao, no nakon što me je opetovano tražila da joj kupim solnu kiselinu, kupio sam joj varikinu. No ona me opet više puta molila da joj kupim solnu kiselinu, pa sam na koncu popustio. Kupio sam je u trgovinu blizu kuće u kojoj smo živjeli, no ne sjećam se točno kada. Kada sam se vratio kući, baka je  hodala za mnom i tražila da joj dam tu bocu kako bi popila tekućinu. Govorila je da zna što će time napraviti. Prisilila me da joj to kupim, a nisam vjerovao da će to učiniti. Osim toga, svima u kući  je govorila da će se ubiti – kazao je D.Š. u svojoj obrani. Unuk je priznao ukućanima da je on kupio kiselinu, a oni su ga prijavili policiji.

Baka je bila depresivna zbog smrti sina

Tijekom istrage svi ispitani su naveli kako je baka bila depresivna, a depresija se pojačala nakon smrti njezinog sina. Potvrdili su da im je govorila da se želi ubiti, no nitko od ukućana nije vjerovao da će to doista učiniti.

U optužnici se navodi da je baka umrla nasilnom smrću zbog trovanja korozivnom tekućinom. Inače, neki svjedoci su za D.Š. kazali da je ograničenih intelektualnih sposobnosti, te su kazali i da ima zdravstvenih problema zbog kojih pije lijekove. No opisali  su ga i kao osobu s kojom nije bilo problema te su naveli da  vjeruju kako je to za što je sada optužen napravio zato jer ga je baka na to prisilila.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare