Zaraženi krše izrečene mjere: Muškarac s koronom pokušao se ukrcati na avion, a žena otišla u ljekarnu

zaraženi
Foto: Zračna luka Zagreb

Nesavjesni zaraženi građani i dalje uporno krše izrečene mjere liječenja od korone. Zagrebačka policija objavila je dva slučaja kršenja izolacije zbog zaraze koronavirusom zbog čega su prekršitelji dobili kaznenu prijavu zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti. Zaraženi muškarac pokušao je otputovati iz Hrvatske, a jedna je žena došla u ljekarnu.

Jučer oko 6 i 30 sati u Zračnu luku Franjo Tuđman došao je 59-godišnji muškarac koji je planirao avionom otputovati iz Hrvatske. Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je muškarac pozitivan na virus covid-19 te da se ne pridržava izrečene mjere liječenja kod kuće.

Muškarac je izoliran od drugih putnika zračne luke, a zatim sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.

Po izlječenju, policija će provesti kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje i nad 52-godišnjom ženom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, 52-godišnjakinja se zarazila covidom i bila joj je izrečena mjera liječenja u kući. No, unatoč tome, ona je napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnu, kažu u policiji.

Tako je dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti predviđena je zatvorska kazna do dvije godine.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare