Zimski školski praznici trajat će tjedan dana dulje: Ministarstvo odlučilo ostaviti školarce kod kuće kako bi se spriječilo širenje korone nakon blagdanskih druženja

zimski školski praznici
Učenici će se u školu vratiti 18. siječnja / Foto: Pixabay

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja dolazi vijest koja će razveseliti sve učenike osnovnih i srednjih škola. Zimski školski praznici trajat će tjedan dana dulje. Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja. Tjedan dana dulji praznici osigurani su na način da će škole ukinuti praznike iz veljače koji su novost u obrazovnom sustavu, a prije pandemije uvedeni su zbog skijaške sezone.

Ministarstvo na ovaj način  pokušava nakon božićnih i novogodišnjih blagdana spriječiti širenje zaraze koronavirusom. Iako škole same mogu birati modele nastave, o školskim praznicima odlučuje isključivo Ministarstvo obrazovanja koje je sada pokrenulo izmjene pravilnika i uskoro će na javnom savjetovanju biti iznesen prijedlog o duljim školskim praznicima.

– Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenje kretanja stanovništva i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika, odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Zimski školski praznici bi tada trajali do 18. siječnja – poručili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare