Potvrđeno iz Banskih dvora: Premijer Andrej Plenković mora u desetodnevnu samoizolaciju jer mu je supruga pozitivna na koronavirus

Premijer Plenković mora u samoizolaciju
Premijer Plenković mora u samoizolaciju / Foto: Vlada.hr

Premijer Andrej Plenković mora u desetodnevnu samoizolaciju. Potvrđeno je to u u subotu navečer iz Vlade.

Njegova supruga Ana Maslać-Plenković imala je blago povišenu temperaturu pa je u subotu bila na testiranju na koronavirus. Dobila je pozitivan nalaz. Potom je na testiranju bio i premijer Andrej Plenković, ali je njegov nalaz negativan.

Bez obzira na to Plenkoviću je određena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od deset dana. “Svoje aktivnosti i obveze premijer će nastaviti obavljati od kuće”, priopćeno je iz Vlade.

Premijer Plenković je u petak u 20 sati imao obraćanje javnosti, koje su prenijeli svi mediji, povodom današnjeg stupanja na snagu strožih protuepidemijskih mjera. Od danas su, podsjetimo, znatno ograničena okupljanja, zatvoreni su kafići i restorani, zabranjene su svadbe, ne može se u teretane, vozila javnog prijevoza mogu biti popunjena samo 40 posto, a donijet je još niz strogih protuepidemijskih mjera. Te mjere bit će na snazi najmanje do 21. prosinca.

– Danas je čin domoljublja ponajprije osobna odgovornost svakog od nas i pridržavanje svih mjera: nošenje maske, držanje fizičke distance, pranje ruku, smanjenje druženja i prozračivanje zatvorenih prostora. Time štitimo jedni druge i iskazujemo brigu za ostale članove zajednice, osobito za one najugroženije među nama – kazao je premijer Plenković u obraćanju javnosti.

Premijer Plenković mora u samoizolaciju u kojoj će provesti sljedećih deset dana, što znači da će svoje dužnosti moći opet obavljati iz ureda na Markovu trgu od 9. prosinca.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare