Kazna od 30.500 kuna izrečena vlasniku male trgovine zdravom hranom: Kažnjen jer je skinuo masku na kraju radnog vremena u svom dućanu Vlasnik malene trgovine zdravom hranom zaprepastio se kad mu je stigao prekršajni nalog iz Civilne zaštite

kazna
Foto: Facebook Zdrava košarica

Kazna koju je dobio vlasnik jedne male trgovine potpuno ga je šokirala. Igor Poljak ima trgovinu zdravom hranom u Rijeci, a zbog nenošenja maske u vlastitoj radnji na kraju radnog vremena kažnjen je s čak 30.500 kuna. Prekršajni nalog koji mu je ovih dana stigao, a koji je napisala Civilna zaštita, podijelio je na svojem Facebook profilu gdje je pun gorčine velikim slovima napisao kratki status.

– Lijepa naša Hrvatska. Nažalost, moram ovo podijeliti s vama. Ovo je rezultat kada Civilnoj zaštiti dopustiš vlast. Kazna od 30.500 kn. Neću se spuštati na taj nivo da komentiram kakav pristup imaju prema velikim trgovačkim lancima, trgovačkim centrima, pekarama… Seljačine neće nikada shvatiti da oni žive od nas, a ne mi od njih. Bahato, jadno, žalosno, napisao je Poljak.

Za 24sata je ispričao kako je, kada mu je stigao prekršajni nalog, od šoka umalo pao u nesvijest. Ako bi platio tu kaznu, kaže da može samo staviti ključ u bravu s obzirom da mu je promet ionako pao i jedva opstaje. Njegova tvrtka od spomenutih 30.500 kuna, pojasnio je, mora platiti 20.000 kuna, on osobno 10.000 kuna, a ostatak je trošak postupka. Poljak ima mali dućan Zdrava košarica i kaže da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena.

– Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu izdržati. Žalit ću se i idem na sud. Ovo je bilo prije više od mjesec dana, kada nisu još bile rigorozne mjere kao danas. Već sam išao zatvarati dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas. Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer pospremam i zatvaram. Vidio je da imamo i dezinficijens, naljepnicu o nošenju maski u prostoru, pleksiglas. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Odvjetnik kojem sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj netko ovako kažnjen – ispričao je Poljak za 24sata.

kazna

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
3 years ago

Iživljavanje na sirotinji.