Državni tajnik Dragan Jelić najavio ponovno otvaranje kafića i barova: Nakon konzultacija s epidemiolozima moguće ispravljanje odluke o zatvaranju Ugostitelji su revoltirani jer su stavljeni u neravnopravan položaj /// Kave se prodaju na kioscima, a kafići ne mogu raditi po principu da prodaju "kavu za van"

državni tajnik
Državni tajnik Jelić smatra da bi se kafići i barovi trebali otvoriti / Foto: Pixabay

Državni tajnik Dragan Jelić najavio je u utorak u emisiji Studio 4 moguće promjene koje bi išle u smjeru ispravljanja nepravde prema kafićima i barovima koji su zatvoreni.

Odluka Nacionalnog stožera o zatvaranju kafića izazvala je revolt kod ugostitelja koji se žale jer su, kako kažu, stavljeni u nepravedan položaj. Aparati za kavu na kioscima normalno rade, a kafići ne mogu raditi po principu prodavanja “kave za van”.

Državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Jelić kazao je da restorani koji rade dostavu mogu dostavljati i pića, a da to nije situacija s kafićima i barovima te najavio moguće promjene kako bi se nepravda ispravila.

– Obećano je da će se vidjeti s epidemiolozima da se to promijeni i ja mislim da bi se to trebalo promijeniti. Mislim da se već kontaktira epidemiologe. Uvijek kada se neke odluke donose brzo, uvijek ima nekih stvari koje se eventualno naprave pogrešno. Zato služe sastanci da se stvari riješe. Ipak, zdravlje nam mora biti na prvom mjestu, jučer je bilo više od 70 umrlih, to su strašne, strašne brojke – istaknuo je državni tajnik Dragan Jelić.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare