Upalio se meteoalarm za Hrvatsku: Na našem području snijeg i kiša koja se ledi na tlu, posebno oprezni trebaju biti oni koji putuju na Jadran

meteoalarm za hrvatsku
Izvor: DHMZ

Meteoalarm za Hrvatsku upalio se pri kraju utorka, dana kojeg je u našem kraju obilježilo hladno vrijeme i dugotrajna magla. No, već sutra, prema upozorenjima koja stižu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, vrijeme bi moglo postati puno opasnije.

Svi koji će u srijedu putovati prema Jadranu trebaju biti oprezni jer je meteoalarm najviši stupanj opasnosti, onaj crveni koji označava izuzetno opasno vrijeme, proglasio za Gospić i okolicu, te za područje oko Velebitskog kanala. U Lici se očekuje obilniji snijeg i kiša koja se smrzava na tlu. Moglo bi napadati od 10 do 25 cm snijega, a minimalna temperatura iznosit će -3 °C.

U Velebitskom kanalu moglo bi biti vrlo jake i olujne bure. Očekuju se najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Zagrebačko područje je, pak, za srijedu stavljeno u narančastu zonu što označava opasno vrijeme. Ono će početi oko 10 sati. Meteorolozi DHMZ-a predviđaju mjestimice snijeg, a potom kiša koja se smrzava na tlu. Najniža temperatura bit će oko nule. Stoga savjetuju građanima da budu spremni na rasprostranjenu pojavu snijega i/ili leda koja će dovesti do prekida cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i transporta te prouzročiti poremećaj kod aktivnosti na otvorenom.

Meteoalarm za Hrvatsku pogledajte i pročitajte na ovom linku.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare