Pao prvi snijeg ove zime: Velika Gorica se zabijelila, a VG Komunalac krenuo u akciju čišćenja cesta, ulica i nogostupa

snijeg

Prvi ovogodišnji snijeg počeo je u Velikoj Gorici padati prijepodne. Do sada je napadalo nekoliko centimetara, a snijeg bi mogao padati i tijekom noći. Prognostičari za sutra najavljuju i kišu koja se smrzava na tlu. Temperatura će biti oko nule.

Zimska služba VG Komunalca je na terenu. – Stigao nam je prvi snijeg, a to znači rad “punom parom” – kažu u VG Komunalcu. Kompletna zimska služba je na terenu, a svaka ulica će doći na red sukladno prioritetima. Molimo sugrađane za strpljenje i razumijevanje te još jednom upozoravamo sve vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti – poručili su iz VG Komunalca.

VG Komunalac zadužen je za čišćenje više od 630 km prometnica i nogostupa, autobusnih stajališta i gotovo 2.000 parkirališnih mjesta. Na zalihama imaju spremno 1.500 tona soli i 600 tona sipine.

snijeg

Stanje na cestama

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Snijeg povremeno pada i u Hrvatskom primorju. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, objavio je HAK.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju ili Istri, i obrnuto.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

snijeg

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare