Ervin Kolarec odgovara na peticiju: Ulica Stjepana Tomaševića sljedeće godine ide u rekonstrukciju, sve je u planu za 2021. godinu

ervin kolarec
Ervin Kolarec tvrdi da je Tamaševićeva ulica 2021. napokon na redu za uređenje / Foto: Gorica.info

Vršitelj dužnosti velikogoričkog gradonačelnika Ervin Kolarec odgovorio je na peticiju stanovnika Ulice kralja Stjepana Tomaševića. Njemu i ostalim vodećim ljudima u gradu stigla je peticija s oko 500 potpisa stanovnika tog dijela Velike Gorice sa zahtjevom za hitnom obnovom njihove devastirane ulice koja se nalazi u središtu grada.

Ervin Kolarec tvrdi da je sve u planu

– Uređenje Ulice Stjepana Tomaševića, odnosno njena rekonstrukcija predložena je u Programu održavanja nerazvrstanih cesta u aktivnostima uređenja prometne infrastrukture. Pod uređenjem se podrazumijeva izgradnja kolničke konstrukcije s pješačkim stazama, parkiralište i izgradnja javne rasvjete – pojasnio je Ervin Kolarec gdje su u planovima za 2021. godinu uvrstili spornu ulicu.

Tomaševićeva ulica obnovu ili uređenje nikada nije dočekala još od 1975. godine kada je izgrađena, tvrdi se u peticiji stanovnika te ulice. Bila je ulica često u raznim političkim obećanjima, a jedno smo i mi našli na službenom portalu goričke gradske uprave. U njemu je ekipa gradonačelnika Dražena Barišića obećavala rekonstrukciju Tomaševićeve 2011. godine. Obećanje ludom radovanje, rekla bi stara narodna.

Malo smo pročešljali gradski portal u potrazi za potvrdom riječi v.d. gradonačelnika Kolarca. I uspjeli smo naći dokument koji se doslovno zove Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Velike Gorice u 2021. U dijelu Uređenje prometne infrastrukture doslovce piše:

Za radove je već podignut kredit

“Radovi uređenja prometne infrastrukture obuhvaćaju poslove izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta sukladno izrađenim glavnim projektima uređenja i sanacije prometnica, te njihovo dovođenje u tehnički ispravno stanje uporabe. Uređenje prometne infrastrukture izvršit će se na Odranskoj cesti, Školskoj ulici i dijelu Stepanske ulici u Donjoj Lomnici, te Ulici Stjepana Tomaševića u Velikoj Gorici.“

Na kraju stoji i da je osiguran novac za navedene radove. Sredstva su osigurana, navodi se u dokumentu, putem kreditnog zaduženja u visini 15 milijuna kuna.

Istodobno se na Facebooku ispod objave o peticiji, koju je u gradskim službama podnio Zoran Lovrić, jedan od pokretača Inicijative za bolju Goricu, razvila živa rasprava o mogućoj političkoj pozadini podnošenja peticije.

No, to je na kraju nebitno ako se Tomaševićeva ulica, sramota u središtu Velike Gorice, rekonstruira i napokon postane sigurnija za pješake.

Ervin Kolarec je dao obećanje i vidjet ćemo hoće li postupiti poput Barišića i pretvoriti svoje riječi u djela ili u klasično političarsko mazanje očiju. Ervin Kolarec je na potezu, a lokalni izbori su za (samo) pola godine. Dovoljno da se uredi Tomaševićeva ulica, ali i više nego dovoljno da se raskrinka političko obećanje.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare