Aktualni sat na Gradskom vijeću: Oporba za sada suzdržano traži odgovore na pitanja o odgovornosti Barišića, ZET-u, pomoći gospodarstvenicima

aktualni sat
Foto: Gorica.info

U kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta jutros je počela 24. sjednica Gradskog vijeća. Nakon uvodnih riječi, usvojen je zapisnik s prethodne sjednice te dnevni red aktualne sjednice. Sjednica je nastavljena vijećničkim pitanjima. Aktualni sat otvorila je oporba pitanjima prema zamjenicima gradonačelnika.

Na upit Katarine Šeravić Lovrak (SDP) vezan uz dječje vrtiće, dogradonačelnik Krešimir Ačkar je odgovorio da će grad uskoro riješiti problem sufinanciranja cijene vrtića za one skupine djece koja su često bila u samoizolaciji.

Vijećnik Mario Zdelar (SDP) pitao je dogradonačelnika Ačkara misli li se ispričati građanima zbog koruptivnih radnji gradonačelnika Dražena Barišića. Dobio je odgovor koji se iz HDZ-ovih redova često čuje – svatko je nevin dok mu se krivnja ne dokaže, a tad će stranka ako bude potrebno povući određene poteze.

Slijedila su pitanja o sufinanciranju javnog prijevoza i dogovoru sa ZET-om, planom rekonstrukcija cesta i ulica s posebnim naglaskom na aktualnu temu i peticiju građana koji traže uređenje Tomaševićeve ulice u Cvjetnom naselju.

V.d. gradonačelnik Ervin Kolarec je odgovorio da će se ova ulica, zajedno sa Svačićevom, početi obnavljati na proljeće, do kada bi trebala biti završena izrada dokumentacije.

Vijećnik Damir Slojšek (MOST) tražio je odgovore vezane uz sistematizaciju i broj zaposlenika Gradske uprave te troškove promidžbe. Odgovori na ova pitanja dobit će naknadno u pisanom obliku.

Uslijedila su pitanja vijećnika, uglavnom vezana uz komunalne problema okolnih mjesta, na koja će pročelnici i direktori komunalnih poduzeća također odgovoriti u pisanom obliku.

Vijećnike su zanimale i mjere kojima će Grad eventualno pomoći poduzetnicima pogođenima epidemijom, o radovima na reciklažnom dvorištu te pitanje božićnica za umirovljenike.

Radovi na reciklažnom dvorištu trebali bi završiti za nekoliko mjeseci. Za umirovljenike s mirovinom do 1000 kn osigurana je božićnica od 400 kn, a oni s mirovinom između 1000 i 2000 kn dobit će 200 kn.

Vijećnik Damir Šimunić (SDP), kako sam kaže, po četvrti put postavlja ista pitanja – osiguranje sredstava za obnovu mosta u Čičkoj Poljani te izmještanje garaže ZET-a iz centra grada. Odgovori pročelnika Dubravka Katulića djelomično su zadovoljili vijećnika Šimunića, koji je izrazio sumnju u preseljenje garaže zbog toga što se po tom pitanju do sada nije učinilo ništa.

Vijećnike su zanimale i teme poput projekta Aglomeracije, odlagališta otpada u Mraclinskoj Dubravi, sigurnosti prometa u samom gradu, gradnji biciklističkih staza i sufinanciranju udžbenika za osnovnoškolce u sljedećoj godini.

Dogradonačelnik Ačkar dao je odgovor na pitanje o udžbenicima i potvrdio da su za ùdžbenike i radne bilježnice osnovnoškolaca, kao i stipendije srednjoškolaca, osigurana sredstva u proračunu za sljedeću godinu.

Aktualni sat je završen.

(Matej Crnogaća)

aktualni sat
Foto: Gorica.info

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare