Vegin par Ema Tot i Andrija Fabijančić imali su zapažen nastup na Svjetskom kupu: Osvojili su osmo mjesto i bez treninga

Ema Tot
Foto: Vega

Zbog pandemije koronavirusa rijetki su sportaši koji se mogu natjecati uživo i pred publikom. Od veljače ove godine prestala su sva natjecanja za plesače akrobatskog rock ‘n’ rolla. Svoja vrata zatvorile su i trenažne dvorane. Unato ograničenja ovaj vikend plesači Sportsko plesnog kluba Vega Ema Tot i Andrija Fabijančić pokazali svoje plesno umijeće.

Svjetska rock ‘n’ roll konfederacija (WRRC) je uz ogromne tehničke i organizatorske izazove organizirala seriju online svjetskih kupova. Jedno takvo natjecanje održano je ovaj vikend i na njemu je sudjelovalo gotovo 80 parova iz 13 država u 4 kategorije. Natjecanje je pratilo više od 2000 gledatelja preko prijenosa uživo.

Vegin par Ema Tot i Andrija Fabijančić osvojili su visoko osmo mjesto u kategoriji Juveniles (mlađi juniori), što je iznimno dobar rezultat jer su odradili samo jedan trening u tri tjedna.

Ovaj rezultat ih je plasirao na deveto mjesto svjetske rang ljestvice. Ovakva online natjecanja su daleko od onih koja se održavaju uživo pred punom dvoranom gledatelja i navijača jer je teško prenijeti emociju i energiju, kažu iz Vege.

Ema Tot
Foto: Vega

Na pitanje kako su mogli sudjelovati na ovom natjecanju s obzirom da su kod nas na snazi mjere zabrane rada sportskih dvorana, odgovor nam je stigao iz Vege:

– Samo natjecanje je organizirano tako da šaljemo snimku parova prema određenim tehničkim parametrima. Ukratko, snimka mora biti sirova i bez ikakvih obrada. Suci sude ”uživo”, odnosno prateći prijenos uživo. Svako natjecanje se održava pod drugim kodnim imenom koje par mora pokazati na samom početku snimke. Kodno ime je ime grada u kojem se ”održava natjecanje”. Ovo je bilo u Tokiju, a Sydney će biti domaćin sljedećeg svjetskog online kupa. Srećom da smo kodna imena dobili dan prije drugog lockdown-a pa smo se mogli boriti za što bolji plasman na svjetskoj sceni – kazao je osnivač i glavni trener kluba Tomislav Odžić, svima poznatiji kao Tomo Vega.

Lara Ištvanek i Martin Vuglenović nisu mogli sudjelovati na ovom natjecanju jer su u samoizolaciji. U klubu vjeruju da bi i oni ostvarili izvrstan rezultat. Vega godinama ima parove u vrhu svijeta i to je najveći dokaz njihove kvalitete.

– Vegini parovi poznati su po izuzetno zahtjevnim koreografije, što ih stavlja u svjetski vrh, no usprkos online treninzima koje smo održavali tijekom karantene, naši parovi nisu mogli zasjati u punom sjaju u samo dva tjedna redovnih treninga u dvorani. Da ne ispadnem neskroman, izuzetno sam ponosan na rezultate koje su postigli naši parovi, jer iako je bilo online natjecanje, konkurencija nije bila nimalo laka  – istaknuo je Tomo Vega.

Ema Tot
Foto: Vega

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare