Priopćenje HDZ: U Gorici smo napravili projekte koji ostaju, a to je sada priznao i SDP, koji nije napravio niti jedan projekt u našem gradu

priopćenje
Krešimir Ačkar

Gradska organizacija HDZ-a poslala je danas priopćenje u kojem reagiraju na navode SDP-a.

– Konačno je gorički SDP priznao koliko je u Velikoj Gorici napravljeno kapitalnih projekata za vrijeme HDZ-ove vlasti, od 2009. do danas – priopćio je gorički HDZ.

Priopćenje pročitajte u nastavku

Osim gradskog bazena, Komunalnog centra, Odlagališta otpada, razvoja dvije gospodarske zone, Centra za posjetitelje, koje su sami izdvojili, dodat ćemo izgradnju dva nova dječja vrtića, izgradnju osnovne škole u Novom Čiču, energetsku obnovu osnovnih škola, energetsku obnovu zgrada čime su postignute uštede u grijanju za naše sugrađane, istaknuto je u priopćenju.

Treba dodati i projekte poput besplatnih udžbenika i radnih bilježnica za osnovnoškolce, brojne subvencije poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, izgradnju Distributivnog centra za voće i povrće kao i izgradnju i uređenje društvenih i vatrogasnih domova u brojnim naseljima Velike Gorice.

– Velikogorički HDZ sa svojim koalicijskim partnerima Veliku Goricu vodi odgovorno i savjesno osluškujući potrebe sugrađana i reagirajući na njih ispunjavanjem i realizacijom projekata. Smisao aktualnog sata je da se osjete političke tenzije i razmjena mišljenja, međutim oporba je na sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice iskoristila trenutak te se bavila isključivo floskulama, a ne ključnim projektima za dobrobit građana. Traženje ostavki vodećih ljudi grada čisto je politikanstvo i pokušaj ubiranja jeftinih političkih bodova pred nadolazeće izbore – istaknuo je predsjednik velikogoričkog HDZ-a Krešimir Ačkar dodajući kako se razlika između vladavine SDP-a i HDZ- a ogleda upravo u realizaciji projekata.

SDP nema niti jedan projekt koji može izdvojiti

HDZ ih ostvaruje što čak i SDP priznaje u svom obraćanju javnosti, dok SDP nema niti  jedan projekt koji može izdvojiti kao ostvaren dok su oni bili na vlasti. Štoviše, njihov gradonačelnik nije niti živio u Velikoj Gorici već je njome pokušavao upravljati iz Zagreba.

Ako je SDP Velike Gorice imao saznanja o bilo kakvim protuzakonitim radnjama proteklih godina, kako to da nisu podnijeli niti jednu prijavu nadležnim tijelima? Nitko ne zna za nijednu takvu prijavu.

– Neka SDP prvo počisti ispred svog praga. SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške i dalje je aktualni saborski zastupnik i član stranke. Barem je kao takav naveden na službenim stranicama njihove stranke i Hrvatskog sabora. Kada će isto tražiti za svog člana što traže od članova HDZ-a, onda možda i mogu govoriti o vjerodostojnosti i moralu – istaknuo je Ačkar i zaključio kako o HDZ-u Velike Gorice najviše govore ostvareni, već nabrojani projekti.

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Mario Janečić
Mario Janečić
2 years ago

Mislim da je ovaj članak u Jutarnjem najbolji komentar na sve što je napravio HDZ u Velikoj Gorici. Samo mazohistički i politički suicidalan karakter može braniti hadezeova navodna „postignuća“ u VG. Ne, gospodo iz HDZ-a! Niste napravili ništa dobro ali ama baš ništa! Za Vaše dobro, bilo bi Vam pametnije da se distancirate i ogradite od onoga što se događalo proteklih desetak godina! U suprotnom zaslužujete istu sudbinu kao i vaš nepogrešivi i sveznajući gospodin gradonačelnik!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-tajna-soba-u-kojoj-je-sklapanjem-posla-od-150-milijuna-poceo-pad-mocnog-gradonacelnika-15022992