Književna nagrada Albatros za 2020. godinu: Nagrađena je Ana Narandžić za zbirku kratkih priča Što je život bez stereotipa

književna nagrada albatros
S dodjele književne nagrade Albatros / Foto: POUVG

Književna nagrada Albatros za 2020. godinu dodijeljenja je u srijedu Ani Narandžić za zbirku kratkih priča Što je život bez stereotipa. Da je to najbolje djelo pristiglo na natječaj odlučilo je povjerenstvo u sastavu Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek i Darija Žilić.

Biblioteka Albatros tiska nagrađeno djelo, a autoru najboljeg rukopisa pripada 30 primjeraka. Uz to, ovogodišnja dobitnica Ana Narandžić dobila je novčanu nagradu i plaketu. Plaketu joj je uručio Ervin Kolarec, vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice, a paket knjiga predala joj je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica Anita Pišković.

književna nagrada albatros

Nagrađena Ana Narandžić je umirovljena učiteljica, rođena 1949. u Tuzli. Godine 1972. seli se u Zagreb, gdje je osnovala obitelj, zaposlila se i diplomirala na Pedagoškoj akademiji. Nakon umirovljenja intenzivnije se bavi pisanjem i slikarstvom. Piše pjesme, priče, putopise i eseje, drame i igrokaze… U pričama iz zbirke Što je život bez stereotipa autorica se bavi mnogim temama koje sve nas okružuju, ali piše i o svijetu, virtualnosti i realnosti koju smo poznavali i koja polako nestaje.

Književna nagrada Albatros dodjeljuje se od 1995. godine za autore iz Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, uključujući i dijalekte, a u obzir za nagradu dolaze sve književne vrste. Kontinuitet Nagrade i velik broj nagrađenih djela svjedoči da se radi o nagradi koja je zaživjela, a dosad objavljene knjige pravo su književno bogatstvo.

Zbirka kratkih priča “Što je život bez stereotipa” može se kupiti na info pultu Učilišta, baš kao i sva ostala izdanja Biblioteke Albatros.

književna nagrada albatros
V.d. gradonačelnik Ervin Kolarec predaje plaketu nagrađenoj Ani Narandžić / Foto: POUVG

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare