Uskoro nova pravila za trgovine i velike centre: Požurite po božićne poklone jer nove mjere stupaju na snagu do kraja ovog tjedna

nova pravila
Foto: Pixabay

Nacionalni stožer priprema nova pravila za trgovačke centre zbog kojih će se sigurno stvarati redovi i čekanja na predblagdanski shopping. Nove epidemiološke mjere za trgovine i shopping centre trebale bi stupiti na snagu do kraja ovog tjedna.

Trgovački centri do sada su gotovo bili pošteđeni strogih mjera, ali sada se očekuju restrikcije uoči blagdana i pojačanih gužvi zbog predblagdanske kupnje.

Glavni državni epidemiolog Krunoslav Capak tako je najavio da bi se broj nužnih kvadrata po kupcu mogao povećati sa sadašnja četiri na deset, na što su reagirali iz Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca. Istaknuli su kako smatraju da nije dobro propisati jedinstveni broj potrebnih kvadrata po kupcu za sve trgovine, nego da bi ta brojka trebala ovisiti o veličini konkretnog dućana, piše danas Jutarnji list.

Nova pravila predviđaju da se na ulazu broje kupci koji ulaze u trgovinu ili shopping centar. Kad se popuni 85 posto dopuštenog broja po kvadratima, centar će se zatvoriti, a drugi kupci će morati čekati ispred.

Trgovine će biti podijeljene po kategorijama i veličini te će biti jasno propisano koliko kupaca mogu odjednom primiti.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare