Dan grada Velike Gorice obilježen u skladu “novim normalnim“: Uručena priznanja našim sugrađanima koji su istinski ponos našeg grada

dan grada velike gorice
Na svečanosti u povodu Dana grada govorio je vršitelj dužnosti gradonačelnika Ervin Kolarec / Foto: Gorica.info

Dan grada Velike Gorice je blagdan gradske zaštitinice Svete Lucije, 13. prosinca, koji ove godine pada u nedjelju. Stoga je u petak održana  svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su već tradicionalno dodijeljena javna priznanja. Priznanja se dodjeljuju osobama i institucijama koje su svojim predanim radom i angažmanom ostavili trag u različitim djelatnostima našeg društva.

Ove je godine na javni poziv za predlaganje kandidata i kandidatkinja pristiglo 19 prijedloga. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja razmotrilo je sve pristigle prijedloge te 19. studenoga donijelo konačnu odluku o dodjeli priznanja za 13 laureata, u 6 kategorija. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa i zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca, dodijeljena su i ovogodišnja priznanja.

Tako je Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo dobio Miljenko Rojc.

Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dobili su: Tomislav Mirko Špoljar, Verica Krajnović, Udruga pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica i posthumno Anka Šafran.

Nagrade Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog posthumno su dodijeljene Kreši Hubaku i Stjepanu Kosu.

Željka Mačak Šafranko, Mladen Čunčić i Ivan Palčić ovogodišnji su dobitnici Nagrade Grada „Krčka vrata“, dok je „Zlatnu turopoljsku podgutnicu“ zaslužio Josip Škof.

Nagrada Grada „Turopoljsko srce“ otišla je u ruke Marije Šapine te u vitrine Civilne zaštite Grada Velike Gorice.

U ime nagrađenih, nazočnima se biranim riječima zahvalio Miljenko Rojc.

Pod strogim epidemiološkim mjerama svečana sjednica Gradskog vijeća obilježena je skromno i dostojanstveno, kako to i priliči proslavi rođendana našega grada. Uveličali su je saborski zastupnici Mato Čičak, kao izaslanik župana Zagrebačke županije, te Krunoslav Katičić, kao izaslanik predsjednika Sabora i Vlade RH. Dan grada Velike Gorice glazbeno je oplemenila grupa Leggiero. (Matej Crnogaća)

Uskoro objavljujemo galeriju fotografija sa svečane sjednice u povodu Dana grada Velike Gorice

Dan grada Velike Gorice
Dan grada Velke Gorice proslavljen je u skladu s epidemiološkim mjerama

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare