Samo nesuglasice ili ozbiljne pukotine u Inicijativi za bolju Goricu nakon predstavljanja Mostovog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice?

Nesuglasice u Inicijativi
Pokretači Inicijative za bolju Goricu: Dražen Mataković, Hrvoje Senegović i Alan Šembera

Nesuglasice u Inicijativi za bolju Goricu pojavile su se nakon subotnjeg predstavljanja Mostovog kandidata za goričkog gradonačelnika Ivana Bekavca. Na predstavljanju je, među ostalima, govorio i Alan Šembera, jedan od pokretača Inicijative.

Šembera je dao potporu u svoje ime, ali i u ime Inicijative

Šembera je Bekavcu dao nedvosmislenu podršku – osobnu, ali i u ime Inicijative za bolju Goricu.

– Ispred Inicijative za bolju Goricu mogu reći da ćemo sada dati podršku Ivanu (Bekavcu, op.a.), ali i svima drugima koji konkretnim djelima žele napraviti nešto za našu Veliku Goricu i Turopolje – naglasio je na predstavljanju Alan Šembera.

Upravo je ta izjava, odnosno Šemberino istupanje u ime Inicijative potpalilo strasti i pokazalo prve nesuglasice u toj grupi građana koji žele na bolje promijeniti stanje u Velikoj Gorici, a koja je pokrenuta prije samo četiri tjedna.

Na taj je istup reagirao jedan od pokretača Inicijative Hrvoje Senegović.

– Kolega Šembera je pogriješio kada je rekao da govori ispred Inicijative jer mi u njoj nismo diskutirali o tome, mi smo građanska inicijativa koja nudi riješenja i određene projekte bez obzira na stranačku pripadnost. Kolega Šembera je mogao i morao iznijeti samo svoj stav i dat svoju potporu – napisao je u obraćanju Gorici.info Hrvoje Senegović negirajući da je Šembera imao mandat da Ivanu Bekavcu izrazi potporu u ime Inicijative za bolju Goricu.

– Ovim putem naglašavam da ja, Hrvoje Senegović, iako sam osnivač Facebook grupe Velika Gorica može i mora bolje, te sam jedan od osnivača Inicijative za bolju Goricu, dajem potporu i podršku dr. Bekavcu – ali samo u svoje ime, a ne ispred grupe i ne ispred Inicijative! – zaključio je Senegović.

Nesuglasice u Inicijativi ili ozbiljne napukline u odnosima osnivača?

Nakon predstavljanja Mostovog kandidata oglasio se još jedan predstavnik Inicijative koji je bio na tom događaju. Radi se o Draženu Matakoviću, koji je na predstavljanju najavljen prvo kao član Inicijative, a potom, prije nego je održao kratak govor, i kao predstavnik udruge branitelja.

– Ni Alan Šembera, a niti ja ne možemo i ne smijemo predstavljati Inicijativu niti bilo koju udrugu. Na predstavljanju kandidata za gradonačelnika Mosta došlo je do krivih interpretacija da nas dvojica predstavljamo Inicijativu za bolju Goricu – kaže Mataković dodajući da on osobno podržava Bekavca kao kandidata za gradonačelnika.

Jasno je da su se pojavile nesuglasice u Inicijativi, ali je zasad teško odrediti koliko su one duboke. Inicijativa za bolju Goricu ima osam pokretača koje je okupio Alan Šembera. Dio njih je i prije bio društveno-politički aktivan i blizak Mostu. Šembera je, uostalom, bio njihov kandidat za gradonačelnika na izborima 2017. godine, a Senegović je, kao nezavisni, bio na izbornoj listi Mosta za VI. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima u srpnju ove godine.

Dok Šembera tvrdi da će Inicijativa podržati svakoga tko radi za dobrobit našeg kraja, Senegović i Mataković ističu da Inicijativa nema političku pozadinu nego okuplja ljude koji ukazuju na probleme Gorice i okolice te na rješenja tih problema.

Iako se čini da te dvije tvrdnje nisu kontradiktorne očito je da su izazvale nesuglasice u Inicijativi. Hoće li ostati samo na tome ili će Inicijativa za bolju Goricu pokleknuti već na prvim međusobnim nerazumijevanjima osnivača, vidjet ćemo ubrzo…

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ivana Marić
Ivana Marić
2 years ago

Kako ćemo mi građani znati kada dečki govore u svoje ime a kada u ime Inicijative? Šembera priča jedno, a ostatak ekipe drugo. Čini mi se da su mikrofoni dragi svima :-).

Domači dečko
Domači dečko
2 years ago

Samo čekajte da ove dečke prebaci politička slava. Imati ćemo barem jednog ako ne i više kandidata za gradonačelnika. Onda budu zaboravili da su podržavali dr. Bekavca

Bernard iz Gorice
Bernard iz Gorice
2 years ago

Sve su to Mostovi igrači

Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
2 years ago

Napuhivate priču, iščete skandal di ga nema. Nisu se skordinerali, Šembera je malo samostalno izletel, a nije mu prvi put. Sad buju se malo durili i posle dogovorili. Ništ strašno kaj se i drugima več nije događalo