Davorin Gajnik, ravnatelj županijske hitne odgovorio na prozivke SDP: Gorička hitna napokon će dobiti prostor kakav zaslužuje šesti grad po veličini

davorin gajnik
Foto: Zagrebačka županija

Odluka Skupštine Zagrebačke županije da se Zavod za hitnu medicinu zaduži kako bi kupio novi poslovni prostor u Velikoj Gorici u koji će se preseliti ravnateljstvo, izazvala je reakciju županijskog SDP-a. SDP tvrdi da se kupuje privatna kuća za koju će trebati izdvojiti milijune da bi postala funkcionalan poslovni prostor. SDP je danas održao konferenciju za medije upravo ispred te kuće ističući kako mirni kvart s obiteljskim kućama nije mjesto u kojem bi se trebala nalaziti poslovni prostor ravnateljstva. Na iznesene optužbe odgovorio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Davorin Gajnik.

Mihael Zmajlović, predsjednik SDP-a Zagrebačke županije istaknuo je da će u kupljenu kuću trebati uložiti dosta novaca da bi postala funkcionalna. Prostor će služiti za urede, za skladištenje uredskog, ali i sanitetskog materijala te za edukacije – kazao je Zmajlović. Smeta ga što se u ova teška vremena kupuje novi poslovni prostor.

Gorička hitna radi u neodgovarajućim prostorima

Na prozivke županijskog SDP-a odgovorio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Davorin Gajnik.

– Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije radi u neodgovarajućim prostorima i zato smo odlučili kupiti novi prostor u koji ćemo preseliti ravnateljstvo. Želimo proširiti prostor za rad naših liječnika i sestara, uredit ćemo dvije ordinacije, jednu sobu za izolaciju i prostor za liječnike i sestre. Nije to nikakav luksuz već prostor koji će omogućiti rad prikladan za 21. stoljeće – tvrdi Gajnik

Sve je provedeno po proceduri, istaknuo je Davorin Gajnik.-  Još u veljači ove godine mene je zadužilo Upravno vijeće da pronađem novi prostor za ravnateljstvo. Objavili smo javni poziv u jednom dnevnom listu 12. studenog ove godine. Na javni poziv je pristigla samo jedna ponuda. Tražili smo prostor u Velikoj Gorici veličine od 170 do 200 kvadrata. Sudski procjenitelj je kuću procijenio na 260 tisuća eura, a nama je kuća ponuđena za oko 225 tisuća eura. Kuća ima čiste papire i sve potrebne dozvole, a sastoji se od stambenog, poslovno-gospodarskog  objekta i dvorišta.

Zašto je na javni poziv pristigla samo jedna ponuda, zašto ih nije bilo više, ja ne znam, ističe Gajnik.

– Povjerenstvo je obišlo nekretninu i utvrdilo da nam prostor odgovara. Prostor je dobro održavan, ima sve potrebne priključke. Na proljeće planiramo useljenje, vjerujem 1. ožujka – kazao nam je Davorin Gajnik odbacujući optužbe SDP-a. Vjeruje da se prostor može opremiti za oko 100 tisuća kuna.

Podsjetimo, kredit za kupnju nekretnine podignut će se na 5 godina kod Zagrebačke banke uz fiksnu kamatu od 1,1 posto. Time se stvaraju uvjeti da se u samoj ispostavi Zavoda u Velikoj Gorici osiguraju bolji uvjeti za rad hitne medicinske pomoći.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
barbara k.
barbara k.
3 years ago

Ne kužim zakaj se SDP buni. To bi imalo smisla jedino ako je županija namjestila natječaj za nekog svoga. A to se ovdje ne vidi. Dobro je što će gorička hitna pomoć imati više prostora za obradu pacijenata. Smeta li to Zmajloviću i sdpovcima?

Mika
Mika
3 years ago
Odgovori na  barbara k.

Nr kuzis? Lopine su raspisali natjecaj, namjestili su na natjecaju tocno određenu kucu u Radicevom odvojku u obiteljskom kvartu koju treba urediti i prenamjenit i to sve kosta nasih 225.000.€
Jel ti sad malo.jasnije?

Ribničan
Ribničan
3 years ago

Pa prema veličini grada već je odavno “hitna” trebala biti u adekvatnijem prostoru. Ali zato su gradonačelnik i njegovi pajdeki fino papali i sve nas opelješili. ima se, može se jer ZNA SE.

Zadnji uredio 3 years ago by Ribničan
Suzana
Suzana
3 years ago

Svako ko je ikada ušao u goričku hitnu zna da je to odavno trebalo urediti. Ni čekaonice, ni ordinacije prave, ni wca normalnog, a sve izgleda ko da je u nekoj zabiti.