Evo zašto love zaražene ako izađu iz kuće: Sve državne i javne službe su povezane, čim im zaraženi da osobni dokument oglasi se alarm Zaražena došla na sud i zaradila kaznu od osam tisuća kuna /// Muškarac krenuo na put autobusom iako je zaražen /// Mladić pokušao ući u Hrvatsku s lažnim negativnim testom na Covid-19

zaražene

Po broju zaraženih na 100 tisuća stanovnika Hrvatska je trenutačno najgora u Europskoj uniji. Na bolničkom liječenju je 2857 pacijenata, od toga su na respiratoru 284 pacijenta. Samo u posljednja tri dana 221 osoba je umrla. Bez obzira na loše brojke i prepune bolničke odjele, zaražene osobe umjesto da se liječe kod kuće sve češće krše propisanu mjeru liječenja kod kuće.

– Hrvatska je proteklog tjedna, od 7. do 13. prosinca, imala porast novozaraženih od 7,5 posto, dvostruko više nego tjedan prije toga kada je bio 3,7 posto – rekao je Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Stanje je teško i ozbiljno. Hrvatski zavod za javno zdravstvo kupuje 169 novih respiratora vrijednih nešto više od 5 milijuna eura odnosno 38 milijuna kuna. Cijena jednog respiratora iznosi 24 tisuće eura bez PDV-a odnosno 180 tisuća kuna – objavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Zaražena došla na sud i zaradila kaznu od osam tisuća kuna

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres postupali su nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom zbog prekršene određene joj mjere samoizolacije zbog zaraze virusom Covid-19. Naime, gospođa je unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije zbog liječenja kod kuće, došla na sud gdje je htjela nazočiti sudskoj raspravi, objavila je policija.

Zbog počinjenog prekršaja, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 59-godišnjakinja je novčano kažnjena s osam tisuća kuna.

Krenuo na put autobusom iako je zaražen

Granična policija Slavonski Brod na graničnom prijelazu prilikom kontrole vozača, putnika i prtljage u autobusu (bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka) otkrila je 66-godišnjeg putnika koji je zaražen Covidom. Putnik, hrvatski državljanin, putovao je u autobusom iako mu je izrečena mjera Covid – liječenje u kući. Policijski službenici će protiv 66-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

S lažnim negativnim testom pokušao ući u Hrvatsku

Na graničnom prijelazu Batina, policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti nalaza PCR testa na COVID-19 utvrdili kako se radi o krivotvorini. Na ulaznoj graničnoj kontroli u nedjelju oko 16,30 sati, 27-godišnji hrvatski državljanin policiji je predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na COVID-19. Mladić je želio izbjeći samoizolacija nakon ulaska u Hrvatsku. Protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu.

Iz policije pozivaju građane na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

Ako imate saznanja da zaražene osobe krše mjere možete ih prijaviti pozivom na broj 192 ili preko aplikacije e-dojave, kažu u policiji.

Sve državne i javne službe su povezane i umrežene i lako otkriju preko osobnih dokumenata zaražene osobe. I zato ostanite doma i budite odgovorni, čuvajte sebe i sve oko sebe.

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare