Mladi prevarant krivotvorio potpis javnog bilježnika, upisao vlasništvo nad tuđom imovinom i onda je prodao: Zaradio oko 900 tisuća kuna

mladi prevarant
Mladi prevarant tuđe je nekretnine prodao za gotovo milijun kuna / Foto: PU virovitičko-podravska

Mladi prevarant došao je do gotovo milijun kuna na nevjerojatan način. Nasamario je službenike u gruntovnici a onda i kupca nekretnina koji mu je isplatio novac.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim mladićem kojeg sumnjiči da je krivotvorenim ugovorom uknjižio vlasništvo nad više nekretnina na području Bukovca koje je potom prodao trećoj osobi za 900 tisuća kuna.

Osumnjičeni mladić je pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika. Tako krivotvoreni ugovor, kojim je lažno prikazao da je kao kupac od prodavateljice i vlasnice kupio više nekretnina na području Bukovca predao 30. siječnja 2020. godine u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Na taj je način doveo u zabludu službenike Suda koji su temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist 24-godišnjaka.

Nakon što je postao vlasnik tuđih nekretnina mladi prevarant ih je 26. veljače ove godine prodao za oko 900.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja mladi prevarant je zaradio tri kaznene prijave te je završio u pritvoru. Protiv njega je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Suzana
Suzana
3 years ago

Dečec je sigurno imao pomoć, nije on to mogao sam odraditi.