Ministarstvo poljoprivrede poslalo hitnu obavijest potrošačima: Ako ste kupili ovaj tanjur, nemojte ga koristiti, prepun je olova

tanjur
Foto: Tedi

Ministarstvo poljoprivrede danas je poslalo hitnu obavijest kojom je upozorilo potrošače da Tanjur sa cvjetnim dekorom, opal 25,5 cm, sadrži olovo. Tanjur se prodavao u trgovinama Tedi od 15. srpnja do 18. studenog ove godine. Tanjur, koji je proizveden u Kini, hitno je povučen zbog povećane migracije olova, navodi se u priopćenju.

– Testiranja proizvoda pokazala su da sadrži povišenu razinu olova. S obzirom da olovo može štetno utjecati na zdravlje savjetujemo da se tanjur ne koristi, objavili su iz Tedija.

Ako ste kupili ovaj proizvod možete ga zamijeniti u poslovnicama Tedija za iznos prodajne cijene od 19 kuna ili za drugi proizvod.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 1935/2004 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. listopada 2004. o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom i stavljanju izvan snage direktiva 80/590/EEZ i 89/109/EEZ.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Suzana
Suzana
3 years ago

Ko zna koliko tona ovog opasnog suđa su prodali i ljudi upravo sada jedu večeru s dodatkom olova. Ko preživi može pričati kako su tanjuri bili povoljni.