Odužili se radovi u Ulici Andrije Kačića Miošića: Ulica će za promet biti otvorena uskoro, ali bez asfalta. Asfaltiranje je predviđeno na proljeće Predviđeno vrijeme gradnje bilo je 70 radnih dana /// Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna /// Nositelj radova je VG Komunalac /// Konačni kraj radova bit će tek s povratkom viših temperatura zbog asfaltiranja

komunalac
Ulica A. K. Miošića bit će otvorena za promet, ali do proljeća će biti bez asfalta / Foto: Gorica.info

Radovi u Ulici Andrije Kačića Miošića, na dijelu od Kolareve do Kurilovečke, još uvijek nisu gotovi. VG Komunalac počeo je taj projekt krajem srpnja, a očekivano trajanje bilo je do sredine studenoga, točnije 70 radnih dana.

Građani su nezadovoljni

Projekt vrijedan 3,3 milijuna kuna obuhvaća kompletnu izgradnju prometnice s novom pješačko-biciklističkom stazom s jedne strane i pješačkom stazom s druge strane te postavljanje nove komunalne infrastrukture. Goričani negoduju zbog nezavršavanja radova.

– Radovi u Ulici Andrije Kačića Miošića još uvijek su u tijeku te do kraja ovog tjedna očekujemo završetak radova na pješačkim stazama, nakon čega ostaje još samo asfaltiranje kolnika i iscrtavanje prometne signalizacije. Kako se nalazimo u zimskom periodu teško je prognozirati točan datum završetka radova. Potrebno nam je još 10-tak radnih dana s dobrim vremenski uvjetima. Konkretnije za izvođenje završnog sloja asfalta kolnika potrebna je minimalna temperatura podloge od 10 stupnjeva Celzijevih – odgovorili su nam iz VG Komunalca.

Radove je odužila i gradnja kanalizacije

No, radove je odužila i gradnja fekalne kanalizacije s priključcima i prespajanje na postojeću kanalizaciju. Investitor tih radova je VG Vodoopskrba. Kako se radi o velikim dubinama iskopa i za fekalnu i za oborinsku kanalizaciju, objasnili su nadalje iz VG Komunalca, tehnički je ispravnije pričekati prirodno slijeganje tla kako bi se postigla projektom tražena zbijenost kolničke konstrukcije.

komunalac
Ovako su krajem srpnja počeli radovi kod restorana Crni grozd / Foto: Gorica.info

– Svi sudionici u izgradnji, naručitelj, nadzor, projektant i izvođač, usuglasili su se, da se asfaltiranje kolnika izvede na proljeće kako bi se omogućila dodatna konsolidacija kolničke konstrukcije te postigla što bolja kvaliteta radova – dodaju iz VG Komunalca.

Ulicom uskoro kreće promet, ali smanjenom brzinom

VG Komunalac zatražio je od Grada Velike Gorice produljenje roka izvođenja radova zbog prije navedenih razloga kao i zbog vremenskih neprilika (14 kišnih dana) koje su ih sprječavale u izvršavanju radova na spomenutoj dionici. Također, zbog virusa COVID-19, bolesti i samoizolacije pojedinih radnika i strojara, radovi su se odvijali sporije nego inače.

Komentar smo potražili i u velikogoričkoj gradskoj upravi budući je grad naručitelj projekta.

– Obzirom na velike dubine koje su zatrpavane sa šljunkom uz nabijanje u slojevima, tijekom zimskom razdoblja moguća su dodatna slijeganja koja bi imala negativni učinak na ravnost asfaltnih površina, stoga odluku o asfaltiranju nakon proteka zime smatramo logičnom. Stanovnici će istu moći koristiti po završetku asfaltiranja pješačko-biciklističkih površina, ali uz smanjenje brzine prometovanja. Stoga ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje – objašnjavaju iz Upravog odjela za komunalne poslove i promet Velike Gorice.

guest
4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Domači Dečko
Domači Dečko
10 months ago

Ovo je sjajno. Kao da jedem kremšnitu bez kreme

Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
10 months ago

Možda je i u redu. Bolje nego da se asfalt postane valovit kao u drugom dijelu Miošićeve od Konzuma do Kolarove. Bit će i prigodno otvoreno negdje baš pred izbore. Slučajno

Bero_49
Bero_49
10 months ago

Ma dajte ljudi, stalno se žalite. Ako ne rade nije dobro, ako rade, opet nije dobro. Sve su objasnili, zima je je i ne mogu asfaltirati.

Ivan
Ivan
10 months ago

Turopoljcima nikad ništa nevalja.