Stožer Civilne zaštite Velike Gorice: Zahtjevi za izdavanje propusnica počinju se zaprimati od ponedjeljka

stožer civilne zaštite

Nacionalni stožer Civilne zaštite donio je odluku da se od srijede, 23. prosinca, ponovno uvode propusnice za kretanje između županija. Stožer Civilne zaštite Velike Gorice obavještava građane kako će se zahtjevi za izdavanje propusnica zaprimati od ponedjeljka, 21. prosinca kroz sustav “e-građani”, odnosno stranice https://epropusnice.gov.hr/.

Sve informacije o propusnicama mogu se dobiti e-mailom propusnice@rdd.gov.hr ili telefonom na broj 0800-80-90.

Za kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije propusnice neće biti potrebne.

Zabrana napuštanja županije

Odlukom o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta zabranjuje se napuštanje županije u kojem osoba ima prebivalište ili boravište. Odluka se ne odnosi na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalne poslove, opskrbu plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje.

Prilikom ulaska odnosno izlaska iz županije treba se držati mjera, imati identifikacijsku iskaznicu kojom se dokazuje kategorija ili propusnicu. Propusnicu izdaju županijski stožeri.

Načelnik Stožera Davor Božinović kazao je danas na konferenciji za novinare da ovo nije odluka kojom se uvode propusnice nego se brane putovanja van matične županije. Propusnice služe samo za neodgodive slučajeve.

Božinović je poručio građanima da se strpe kroz ovaj riskantni dio godine bez kontakata da bismo mogli jedni drugima poželjeti svako dobro za buduće blagdane.

– Ovo je vremenski ograničena odluka i ne produžuje se osim ako ne bude neophodno zbog epidemiološke situacije. Oko 8. siječnja ćemo vidjeti rezultate našeg ponašanja u vrijeme blagdana – kazao je Božinović.

Na proljeće je bilo izdano više od dva milijuna propusnica. Prema najavama iz Stožera ovaj puta neće biti tako.

Odluka o propusnicama bit će na snazi od 23. prosinca do 8. siječnja.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Barbara k.
Barbara k.
3 years ago

Je li sad opet Ervin šef stožera? Sad ima više vremena kad više nije gradonačelnik

Domači Dečko
Domači Dečko
3 years ago
Odgovori na  Barbara k.

Možda je ipak Barišić. Radi honorarno

Barbara k.
Barbara k.
3 years ago
Odgovori na  Domači Dečko

A da nije onaj koji je bio u Vodoopskrbi. I on je ostao bez direktorske pozicije pa mu valjda ne bi loše došla neka pinkica sa strane. Ima i kvalifikacije jer je iz Gradića