Dan nakon potresa u Velikoj Gorici: Desetak kuća je neupotrebljivo, vatrogasci imali 167 intervencija, statičari pregledali javne objekte

dan nakon potresa
V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar objasnio je kakvo je stanje u gradu dan nakon potresa / Foto: Gorica.hr

Dan nakon katastrofalnog potresa od 6,2 stupnja u Velikoj Gorici je u tijeku pomoć stradalima, procjena i sanacija šteta, a grad obilaze statičari. Vatrogasci su do 13 sati imali 167 intervencija, a na terenu su Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica i svih 29 DVD-ova s našeg područja.

V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je kako se odmah nakon potresa počelo raditi na normalizaciji stanja, posebno na ponovnoj uspostavi opskrbe vodom i strujom na našem području. Istodobno je poslana pomoć i općinama koje su puno više stradale, misleći na Kravarsko i Pokupsko. Vrata ljudima koji su ostali bez domova otvorio je hotel Garden Hill.

– Garden Hill je gotovo popunjen, ali su pomoć ponudili i drugi gorički hotelijeri – Royal, Bijela ruža i London su također spremni prihvatiti sve ljude iz Gline, Petrinje, Siska, odnosno sve one koji nemaju krova nad glavom. Nastojimo da gradske službe funkcioniraju normalno, koliko je to moguće u ovim vremenima, statičari su obišli vrtiće, škole i javne ustanove – kazao je Ačkar zahvaljujući svim Velikogoričanima koji su pomogli, posebno volonterima Crvenog križa i vatrogascima.

– No, pred nama je maraton. Ljudi u ugroženim područjima trebat će našu pomoć i za mjesec, i dva, odnosno sve dok se ne riješe njihovi problemi. Stoga molim sve Goričane velikog srca da ih ne napusti entuzijazam – zaključio je v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Atletski klub Velika Gorica

Sutra se očekuju procjenje statičara za vrtiće i škole, zgrada Pučkog otvorenog učilišta je u redu, a na Muzeju Turopolja potrebno je sanirati dimnjak.

Na području Velike Gorice uglavnom se saniraju oštećeni dimnjaci, a potresom su jače pogođena sela Dubranec, Cerovski Vrh, te općine Kravarsko i Pokupsko.

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica pozvalo je u srijedu predstavnike suvlasnika višestambenih zgrada koje imaju oštećenja nastala prilikom potresa, da o tome obavijeste djelatnike GSG-a na sljedeće mail adrese:
– info@gsgvg.hr
– gorseta@gsgvg.hr
– tomislav.brebric@gsgvg.hr
– denis.brnic@gsgvg.hr

Načelnik Stožera Civilne zaštite Velike Gorice Jakov Sivrić pozvao je građane da prijave štete na svojim objektima. To mogu učiniti na:
– e-mail: prijava.stete@gorica.hr
– dežurne telefonske brojeve: 01/62-69-900, 099/430-9017, 099/483-5891

Dan nakon potresa među građanima Velike Gorice još uvijek vlada zebnja pa i strah. No, bitno je zadržati što više prisebnosti koliko god to izgledalo teško.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare