Ministarstvo hrvatskih branitelja daje novčanu pomoć braniteljima vlasnicima kuća i stanova oštećenih u potresu

ministarstvo hrvatskih branitelja
Foto: TZ Lekenik

Ministarstvo hrvatskih branitelja pozvalo je branitelje i članove obitelji stradalih branitelja da im se jave radi dodjele novčane pomoći ako su im kuće i stanovi oštećeni u potresu.

– Pozivamo hrvatske branitelje, članove obitelji smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije na podnošenje zahtjeva za dodjelom izvanredne jednokratne novčane pomoći – navodi se u priopćenju.

Zahtjev treba sadržavati:

– podatke o podnositelju zahtjeva i članovima kućanstva (ime i prezime, OIB, adresa stanovanja i broj telefona),

– podatke o pretrpljenoj materijalnoj šteti na imovini (opisati radi li se o stambenom ili gospodarskom objektu i kakva su oštećenja) te dostaviti dokaz o nastaloj šteti (npr. fotodokumentacija i dr.),

– presliku tekućeg ili zaštićenog računa.

Zahtjev se podnosi Ministarstvu hrvatskih branitelja na e-mail: ministarstvo@branitelji.hr ili poštom na adresu Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb. Sve informacije o podnošenju zahtjeva mogu se dobiti u Ministarstvu na telefone: 01/2308-897, 01/2308-834, 01/2308-916 ili na mobitel: 098/983-5188 (Područni odjel Sisak).

Ministarstvo podsjeća i na mogućnost podnošenja zamolbe Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koja može dodijeliti financijsku pomoć zbog elementarne nepogode. Zamolbe se podnose na adresu Zagreb, Park Stara Trešnjevka 4 na propisanim obrascima dostupnim na mrežnoj stranici Zaklade i u područnim odjelima Ministarstva.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare