Ačkar odgovorio Šemberi: Nagovještavanje kataklizme na jezeru Čiče uznemiravanje je javnosti u svrhu političke promidžbe

Stanje na jezeru Čiče
Stanje na jezeru Čiče našlo se usred polemike Krešimira Ačkara i Alana Šembere

 

V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar odgovorio je nezavisnom gradskom vijećniku Alanu Šemberi na otvoreno pismo o stanju na jezeru Čiče koje mu je poslao u ponedjeljak ujutro. Šembera je pismo poslao kao predsjednik Udruge Jezero Čiče – Turopoljsko more ponukan odronom na Čiču nakon prošlotjednog potresa.

Naime, odronilo se oko 30 metara obale koja je sa sobom u vodu ponijela i jednu ribarsku kućicu. Šembera i njegova udruga stoga traže hitan sastanak s v.d. gradonačelnikom, geodetsko snimanje jezera, procjenu štete i početak sanacije.

“Sve to stvara jednu potencijalnu ekološku i prirodnu bombu, nekontroliranu  golemu rupu, koja svaki čas može u svoje dubine povući okolna naselja i naše sugrađane”, navodi se takođjer u pismu.

– Stanje na jezeru Čiče ćemo provjeriti uz pomoć struke, već smo kontaktirali Rudarsko-geološki fakultet. No, ne znam koje je struke gospodin Šembera da bi donosio ovako katastrofične procjene. Postoji li neka opasnost, prvi ću napraviti sve u mojoj moći da se to sanira. Međutim, u trenucima kada je i naš kraj traumatiziran potresom, ovakvo neosnovano nagovještavanje kataklizme ne mogu komentirati drugačije nego kao uznemiravanje javnosti. I to očito u svrhu političke promidžbe – odgovorio je Ačkar.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Sanja Jurković-Draganić
Sanja Jurković-Draganić
2 years ago

A koje szruke je v. d. gradonačelnika, g. Ačkar, odim kaj je u HDZ-u. Moj suprug je nekoliko puta pisao o opasnosti eksplotacije jezera Čiče i to na osnovu relevantnih podataka. Tekst od prije nekoliko godina Barišić zabranio objaviti u Reporteru. Iako mog supruga više nema, njegove riječi su spremljene na sigurnom.