Svi koji imaju objekte oštećene u potresu imaju pravo na novčanu pomoć: Ministarstvo ih poziva da podnesu zahtjev za jednokratnu naknadu

zahtjev za jednokratnu pomoć
Svi kojima su oštećeni objekti imaju pravo na jednokratnu pomoć, ali moraju podnijeti zahtjev / Foto: Vlada RH

Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pozivaju sve kojima su oštećeni objekti u potresu da podnesu zahtjeve za novčanu pomoć, koja će im biti isplaćena kao jednokratna naknada.

Jednokratna naknada je materijalno pravo na novčanu pomoć koju je moguće ostvariti između ostalog i uslijed pretrpljene elementarne nepogode poput potresa. Naknada iznosi do 2.500 kn za samca, odnosno do 3.500 kn za kućanstvo.

– Jednokratna pomoć nije namijenjena samo socijalno ugroženima, nego svima koji su stradali u potresu te pozivamo sve koji imaju oštećene objekte u potresu, a to još nisu učinili, da podnesu zahtjev – navodi se na internetskim stranicama Ministarstva.

Zahtjevi se mogu podnijeti i u Centru za socijalnu skrb Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 35.

Sutra, u ponedjeljak 11. siječnja 2021. godine, u vremenu od 9,00 do 12,00 sati službenici velikogoričkog Centra zahtjeve će zaprimati i u Pokupskom, u prizemlju zgrade sjedišta Općine Pokupsko, Pokupsko 25a.

Zahtjev treba sadržavati:
– podatke o podnositelju zahtjeva članova kućanstva (ime i prezime, OIB, adresa stanovanja, kontakt broj)
– podatke o pretrpljenoj materijalnoj šteti na imovini (opisati radi li se o stambenom ili gospodarskom objektu i kakva su oštećenja)
– dostaviti dokaz o nastaloj šteti (npr. fotodokumentacija i dr.)
– presliku tekućeg ili zaštićenog računa.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
shin
shin
3 years ago

dolph lundgren ivan drago….

Joža
Joža
3 years ago

Valjda ljudi neće mjesecima čekati te novce.