Most otvorio predizbornu političku sezonu 2021: Traže objavu ugovora za ZET-om, odgovore na vijećnička pitanja i prijete tužbom

most
Damir Slojšek, gradski vijećnik Mosta

Most Velika Gorica nezadovoljan je šutnjom gradske uprave koja ne odgovara na vijećnička pitanja, brine ih što je s ugovorom sa ZET-om, kada će biti raspisan natječaj za pročistač otpadnih voda i kolika su oštećenja na zgradama javne namjene. To su bile teme o kojima su danas govorili na konferenciji za novinare. Most je tako otvorio predizbornu političku sezonu 2021.

– Pohvaljujem v.d. gradonačelnika Krešimira Ačkara što ide okolo i kod građana provjerava što je s njihovim objektima oštećenima u potresu, ali postoje i druge stvari zbog kojih je on postao gradonačelnik i mora se okrenuti tim stvarima jer je krajnje je vrijeme da preuzme odgovornost – kazao je Damir Slojšek, gradski vijećnik Mosta na konferenciji za novinare.

Slojšek je podsjetio da je na Gradskom vijeću 7. prosinca pitao o popisu promidžbe u Gradu od 2018. do 2020. godine i o broju zaposlenih u gradskoj upravi i sistematizaciji.

– Prošlo je više od 30 dana, odgovora nema. Ačkar se ponaša na isti način kao i bivši gradonačelnik koji je dao ostavku Dražen Barišić. Ako do 1. veljače ne dobijem odgovor, pokrenut ćemo tužbu prema Ministarstvu uprave – najavio je Slojšek.

Slojšek je podsjetio i da je istekao ugovor sa ZET-om o javnom prijevozu te da javnost ne zna kakav je ugovor sklopljen između Grada i ZET-a.

– Tražimo od predsjednika Gradskog vijeća, od gradonačelnika Ačkara i pročelnika Katulića da nam pokaže ugovor koji je potpisan sa ZET-om. Zanima nas i što je s pročistačem otpadnih voda, natječaj je poništen u 10. mjesecu, što je s novim natječajem, vrijeme curi, što se čeka – zapitao se Slojšek.

Jesu li goričke javne zgrade sigurne

Dr. Ivan Bekavac, Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice izrazio je sumnju u sigurnost javnih zgrada u našem gradu. Bekavac je zatražio objavu izvješća ovlaštenih stručnjaka koji su radili procjenu sigurnosti uporabljivosti zgrada javne namjene. Posebno je istaknuo osnovnu školu Eugena Kumičića gdje djeca prolaze direktno uz gradilište u auli škole.

most
Dr. Ivan Bekavac kandidat je za gradonačelnika Velike Gorice

– Zabrinut sam za sigurnost ne samo te djece nego i druge djece i korisnika zgrada javne namjene u Velikoj Gorici. Živimo u vremenima velikog stresa, velikog rizika i bojim se da gradska uprava ne doživljavaju ozbiljno poteškoće i taj stres s kojim su suočeni sugrađani. Uvjeren sam kako bi objava stručnjaka i njihovih izvješća na gradskoj web stranici stvorila kod građana određenu sigurnost i oni bi mirnije proživljavali strah s kojim smo svakodnevno suočeni – istaknuo je dr. Bekavac.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Big boss
Big boss
1 year ago

Dobar doktor, ali los političar.

Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
1 year ago

Od Bekavca ne bu ništa. Negdje sam pročitao dobar komentar iako je bio HDZ-ov. Kaže taj komentar da Bekavac ništa nije napravio za Veliku Goricu dok je bio zamjenik ministra zdravstva. A i sada je već četiri godine u županijskoj skupštiti i opet ništa za Veliku Goricu. Mislim da su trebali pokušati opet s Šemberom. Slojšek je ok i on će napraviti dosta glavobolje ovim HDZ-ovim nasljednicima Barišića