Drvoprerađivači s potresom pogođenih područja: Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je 10 milijuna kuna bespovratne pomoći Najviši iznos potpore po jednom poduzetniku je 750.000,00 kuna /// Bespovratna sredstva mogu se iskoristiti za sanaciju šteta na proizvodnoj tehnologiji i opremi, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji i proizvodno-poslovnom objektu

drvoprerađivači
Drvoprerađivači su izuzetno važni za potresom pogođena područja / Foto: Pixabay

Drvoprerađivači s potresom pogođenih područja mogu dobiti bespovratnu pomoć Ministarstva poljoprivrede koje je osiguralo 10 milijuna kuna. Sredstva su namijenjena za sanaciju šteta na proizvodnim kapacitetima, opremi, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji i proizvodno-poslovnom objektu, do 100 % iznosa prihvatljivog troška. Najviši iznos potpore po jednom poduzetniku je 750.000,00 kuna, objavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Na području pogođenom potresom, poduzetnici koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja pretrpjeli su štete zbog kojih je došlo do smanjenja ili obustave njihove proizvodnje. Drvoprerađivači su za ova područja, koja su slabo naseljena i ekonomski nerazvijena, izuzetno važni i zato je potrebno sanirati štete radi nastavljanja proizvodnje i opstanka, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

– U cilju pravovremenosti i efikasnog ostvarivanja prava na bespovratna sredstava, Ministarstvo poziva poduzetnike na utvrđivanje štete i ishođenje, potrebnog za apliciranje na javni natječaj, Nalaza i mišljenja vještaka, ovlaštenog za procjenjivanje štete iz potrebnog područja / struke – navodi se u priopćenju.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Marija
Marija
4 months ago

Vidjela sam na televiziji da jedan vlasnik pilane govori da ima štetu od nekoliko milijuna kuna štete, sve je uništeno zgrada, strojevi. tim ljudima treba pomoći, samo oni zapošljavaju te nesretne ljude