Detalji užasa na autocesti Zagreb-Sisak kod Velike Gorice: Djelatnik HAC-a je sjedio za stolom kad je u zgradu možda i sa 150 km/h uletio BMW

zagreb sisak
Nesreća na autocesti Zagreb-Sisak dogodila se u 5:30 sati / Foto: JVP Velika Gorica

Stravična nesreća na autocesti Zagreb-Sisak, na naplatnim kućicama kod Velike Gorice, još nije u potpunosti razjašnjena. Kao što je poznato, oko 5:30 u zgradu na naplati Mraclin u punoj brzini je uletio crni BMW. Na mjestu nesreće poginuo je djelatnih Hrvatskih autocesta, a vozač BMW-a je u teškom stanju prebačen u bolnicu.

Večernji list donosi neke detalje nesreće. Prema tom izvoru djelatnik HAC-a sjedio je za stolom u trenutku udara auta u zgradu. BMW je probio zid i nesretnom djelatniku nije bilo spasa. Pema nekim informacijama taj auto sisačkih registracija dojurio je brzinom koja je možda bila i veća od 150 km/h.

zagreb-sisak
Užasan prizor na naplanim kućicama u Mraclinu na autocesi Zagreb-Sisak / Foto: JVP Velika Gorica

Zbog potresa ne naplaćuje se cestarina na autocesti Zagreb-Sisak, pa je traka za ENC (krajnja desna) ograđena čunjevima i zatvorena. Za vozila je slobodan prolaz po srednjim trakama. Nije, stoga, jasno kako je i zašto vozač otišao skroz desno i udario u zgradu naplate.

Hrvatske autoceste objavile su priopćenje u povodu nesreće. ”Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te ovim putem obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut. Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelj naših djelatnika kao i za našu tvrtku”, navodi se u priopćenju HAC-a

Policija još obavlja uviđaj na mjestu nesreće.

Sličnu nesreću smo, podsjetimo, vidjeli u ljeto 2019. godine kada se vozač pod utjecajem droga i alkohola svom silinom zabio u vozilo koje je bilo zaustavljeno na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni, na autocesti Varaždin-Zagreb. I taj je vozač bio za volanom BMW-a, a udario je u auto sa stranim turistima. Troje turista je teško ozlijeđeno, a suđenje vozaču je počelo prije pola godine.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Suzana
Suzana
1 month ago

Jadan čovjek, ode na posao i izgubi život. Sućut obitelji

Joža
Joža
1 month ago

Možda je vozač zaspao???