Sutra mirni prosvjed u goričkoj Tomaševićevoj ulici koja nije uređena od 1975.: Organizator Zoran Lovrić tvrdi da se na njega vrši pritisak

Mirni prosvjed u Tomaševićevoj ulici u Velikoj Gorici bit će održan sutra, u četvrtak, od 17 do 18 sati. Ta ulica u gradskom središtu nije obnovljena od izgradnje, 1975. godine. Iako je gorička gradska vlast uvrstila novac za obnovu dijela ulice u proračun za ovu godinu, Zoran Lovrić odučio je organizirati prosvjed.

– Čelnici grada godinama ignoriraju zahtjeve za rekonsturkciju Ulice kralja Stepana Tomaševića. Sada su planom predvidjeli rekonstrukciju 220 metara ulice, a mi tražimo obnovu ulice u punoj dužini od 580 metara. Ignoriraju skoro 500 potpisa stanovnika koji su tražili uređenje čitave ulice – objašnjava Lovrić.

mirni prosvjed
Organizator prosvjeda Zoran Lovrić član je Inicijative za bolju Goricu. Na slici je na presici Inicijative / Foto: Matej Crnogaća

Zoran Lovrić jedan je od osnivača Inicijative za bolju Goricu i profesor strojarske skupine predmeta u Srednjoj  strukovnoj školi Velika Gorica.

Dodaje kako je skupio sva dopuštenja koja su mu potrebna za održavanje prosvjeda. Ima dopuštenje Stožera Civilne zaštite i policije. Zbog epidemioloških mjera u prosvjedu može sudjelovati samo 25 ljudi.

– Zbog tog prosvjeda na mene se vrši pritisak. Svi me pritišću – tajanstven je bio Lovrić pozivajući i čelnike grada da se sutra priključe prosvjedicima kako bi odgovorili na pitanja zainteresiranih i zajedno s njima riješili ovaj problem.

Mirni prosvjed održat će se u Tomaševićevoj ulici kojom svakog dana, procjenjuje ogranizator, prođe oko 5000 ljudi i 400 djece. Njome, osim stanara, prolaze oni koji idu u obližnji park, neki od dva dječja vrtića, srednjoškolski centar i bazen. Asfalt je, blago rečeno, dotrajao, nema nogostupa. Za obnovu te ulice potpisivala se peticija koju je potpisalo 500-tinjak ljudi.

guest
7 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Joža
Joža
4 months ago

Ima puno gori ulica po Gorici. prošetajte malo po Kurilovcu. Ovo je još super kako je kod nas

Budan_ko_zec
Budan_ko_zec
4 months ago
Odgovori na  Joža

Ova ulica je u centru grada a ne u Kurilovcu i trebala bi biti ogledalo grada tako da nemojmo miješat kruške i jabuke.

Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
4 months ago
Odgovori na  Budan_ko_zec

A kaj ovi iz Kurilivca manje vrijede? Nemojmo, ko populisticki politicari, mlatit praznu slamu. Svi placaju isti prirez i imaju pravo na istu razinu kvakitete komunalne infrasrukrure. Problem je sto se u Velikoj Gorici radi o nekvaliteti

Joža
Joža
4 months ago
Odgovori na  Budan_ko_zec

Znači vi ste građani a mi selaki

Franjo Tibor
Franjo Tibor
4 months ago
Odgovori na  Joža

Najbolje da se svi posvađanom i u toku te svađe ne skužimo da su si gradske vlasti povisile plaću..
Ljudi! Vi iz Kurilovca! Pomozite ovima iz Tomašićeve da se izbore za sebe i onda ih zamolite da vam pomognu na osnovu svog iskustva da se i Kurilovec uredi.
Nemojmo se svađati to nam svima čini loše, osim onih s kojih na taj način skidamo pozornost.

Zadnji uredio 4 months ago by Franjo Tibor
Franjo Tibor
Franjo Tibor
4 months ago
Odgovori na  Joža

Pa kad ćete vi u Kurilovcu skupljati potpise? Organizirati prosvjede? Nemojte omalovažavati ove prosvjede jer mislite da ste i vi zakinuti već se počnite i vi boriti za sebe. Ako trebate pomoć zovite.

Mile
Mile
4 months ago

Ako je svuda isto, onda najbolje da tak ostane kaj ne. Taj Lovrić, sram ga bilo. Najbolje da šuti ko i svi koji su do sad šutjeli a sad njega prozivaju.