Gorički Domovinski pokret predstavio nove članove: Pojačanja stižu iz pravaških redova, a među njima ima i poznatih političara

domovinski pokret
Foto: Matej Crnogaća

Vodstvo goričke organizacije Domovinskog pokreta održalo je danas konferenciju za medije na kojoj su predstavili programska načela u povodu predstojećih lokalnih izbora. Domovinski pokret predstavio je i nove članove stranke koji imaju političkog iskustva na lokalnoj razini.

Povjerenik Domovinskog pokreta za Zagrebačku županiju Domagoj Lovrić na početku je iskazao zadovoljstvo činjenicom da sve više pojedinaca i udruga podržava Domovinski pokret, prema njegovim riječima jedinu političku opciju koja može promijeniti stvari na bolje. Ovu priliku, ističe, upravo i koristi za predstavljanje nekih od njih. Mahom je riječ o bivšim članovima pravaških stranaka i braniteljima.

domovinski pokret
Domagoj Lovrić

Tako je i bivši predsjednik goričkog HČSP-a Jozo Radoš predstavljen kao tajnik gradske organizacije Domovinskog pokreta. Radoš ističe da je upravo Domovinski pokret najbliži pravaškim načelima.

Jozo Radoš

– Ne tako davno pravaši su imali troje gradskih vijećnika i jaku i prepoznatljivu gradsku organizaciju. No zbog nelogičnih i neprirodnih koalicija pravaštvo je izgubilo svoj identitet u Velikoj Gorici. Zbog toga su i bivši pravaši sada tu – istaknuo je Radoš.

Jedan od njih je i nekadašnji kandidat za gradonačelnika Krunoslav Hrvačić, također bivši član HSP-a i HČSP-a. Ističe da ga je Domovinskom pokretu privukao entuzijazam mladih i poštenih ljudi koji svoj grad žele učiniti boljim mjestom za život.

– Ovdje vidim potencijal za realizaciju brojnih projekata koji se već dvadesetak godina koriste isključivo u predizborne svrhe – istaknuo je Hrvačić.

Krunoslav Hrvačić

Domovinskom pokretu podršku je pružio i Darko Majstorović, predsjednik Udruge ujedinjenja. Naglašava da mu je cilj okupiti sve pravaše kako bi dali potporu DP-u.

– Smatram da se pravaši i Domovinski pokret zalažu za iste vrijednosti, u prvom redu za dignitet branitelja i poštivanje pozdrava Za dom spremni – kazao je Majstorović i dodao kako neke stranke s desnog političkog spektra za sada odbijaju njegovu ideju. Ističe da želi ujediniti sve istomišljenike te ih poziva na zajedništvo.

Darko Majstorović

Na kraju je riječ uzeo i Zvonimir Lovrić, predsjednik goričkog DP-a. Njegova je misija omogućiti svima bolji život tako da mladi ne odlaze iz Hrvatske, a za to itekako ima mogućnosti.

– Gradska poduzeća, sustav zdravstvene zaštite i promet – samo su neki od problema koje je potrebno i moguće riješiti u našem gradu. Želim da naši građani vide da imamo ljude koji te probleme mogu i riješiti – kazao je Zvonimir Lovrić.

Na pitanje hoće li Domovinski pokret imati kandidata za gradonačelnika, odgovorio je potvrdno. No o imenima će se više znati nakon 9. veljače, kada će Domovinski pokret na državnoj razini održati izbornu skupštinu.

Zvonimir Lovrić

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare