Opet gorjelo u Petrovini: U požaru noćas u potpunosti izgorjela drvena baraka, nitko nije stradao

drvena baraka
Ilustracija: JVP Velika Gorica

Kasno sinoć u u Petrovini Turopoljskoj u Pokupskoj ulici izbio je požar u kojem je u potpunosti izgorjela drvena baraka.

Požar je najvjerojatnije izazvao dimnjak ili žar iz peći na kruta goriva, kažu u policiji. Drvena baraka u vlasništvu je 52-godišnjaka i 49-godišnjakinje. Drvena baraka je gotovo u potpunosti izgorjela u požaru i urušila se. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. U tijeku je policijski očevid.

Prije desetak dana u Petrovini je u požaru izgorjela obiteljska kuća u vlasništvu 71-godišnjakinje. Požar je izazvao dimnjak.

Vatrogasci upozoravaju da u kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim.

– Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike. Upozoravamo građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji – kažu vatrogasci.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Mika Slika
Mika Slika
1 month ago

U Zagorju na svakoj kleti, na svakom bregu, priključak plina…. sela tri kilometra od centra Velike Gorice maštaju o njemu