Nastavlja se gradnja prometnice oko koje su ratovali gorički HDZ i SDP: Autocesta za Sisak trebala bi biti gotova za oko dvije godine

autocesta a11
Autocesta A11 Zagreb-Sisak gradi se već 15 godina / Foto: Gorica.info

Hoće li autocesta Zagreb – Sisak postati realnost ili će i dalje biti autocesta zvana čežnja? Vlada je u četvrtak donijela odluku o nastavku gradnje autoceste A11 od Zagreba do Siska, na dionici Lekenik – Sisak. Ta je dionica duga 10,9 kilometara, stajat će oko 300 milijuna kuna. Natječaj za gradnju bit će objavljen do kraja veljače.

Ovoga puta sve je spremno

Rok za izvođenje radova je dvije godine od sklapanja ugovora. Hrvatske autoceste ishodile su građevinsku dozvolu za dionicu Lekenik – Sisak. Radovi na izmještanju instalacija za čitavu dionicu su u tijeku. Od ukupno ugovorenih 23 milijuna kuna do sada je, naglasio je ministar prometa Oleg Butković, realizirano radova u vrijednosti 17,7 milijuna kuna. Preostali radovi na izmještanju instalacija dovršit će se do kraja godine.

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na dionici Lekenik – Sisak su u tijeku, a trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna. Javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjena na 7,5 milijuna kuna, bit će pokrenuta u travnju ove godine. Tijekom veljače Hrvatske autoceste pokrenut će javnu nabavu arheoloških istražnih radova, čija je vrijednost procijenjena na 10,5 milijuna kuna.

Projekt te autoceste vrlo je često bio predmet političkih prepucavanja u Velikoj Gorici. Svečanost početka gradnje održala se 5. travnja 2006. u Kušancu blizu današnjeg čvora Velika Gorica jug. Radove su otvorili tadašnji premijer Ivo Sanader, ministar prometa Božidar Kalmeta i ministar financija Velikogoričan Ivo Šuker.

Ministri u Sanaderovoj Vladi Ivo Šuker i Božidar Kalmeta u obilasku gradilišta autoceste / Foto: Ministarstvo prometa

Prepucavanje goričkog HDZ-a i SDP-a

No, samo godinu dana kasnije slijede politički problemi. Gorički HDZ, tada oporbeni u našem gradu, te davne 2007. optužuje tadašnjeg velikogoričkog gradonačelnika Tonina Piculu (SDP) da je dao naputak za nedonošenje izmjena prostornog plana Zagrebačke županije i time koči gradnju autoceste za Sisak.

– Picula je pri početku gradnje svojim igrokazom s plastičnim bagerima ismijavao taj vrlo važan projekt, a poodmakli radovi su ga demantirali. Najzahtjevniji objekt, čvor Kušanec, u visokoj je fazi gotovosti, a za 15-ak dana počet će i asfaltiranje te dionice. Nastavak ceste neće biti sagrađen na vrijeme zbog gradonačelnika Picule – tvrdio je tada Krešo Hubak (HDZ), a prenio Jutarnji list.

Jutarnji nastavlja kako predsjednica goričkog SDP-a Vesna Fabijančić-Križanić ističe da cijelo vrijeme svesrdno rade na izmjenama Plana kako bi se autocesta brže završila, svjesni značaja koji ona ima za Veliku Goricu. Ističu i kako nema nikakva razloga da ne počne gradnja osam kilometara dugačke dionice.

Autocesta zvana čežnja

Godinu dana kasnije, u jesen 2008., Kalmeta i Šuker obilaze gradilište autoceste. Kalmeta pobjedonosno izjavljuje:

– Autocesta od Zagreba do Siska bit će gotova u ljeto 2010. godine, a od ožujka iduće godine započet će radovi iz smjera Siska.

Sada smo već ušli u veljaču 2021. godine, a autocesta A11 još nije gotova. Dakle, 47,5 kilometra autoceste gradi se već punih 15 godina. I tek se izgradilo oko 36 kilometara. Još jedan hrvatski apsurd.

Ispuni li se ovog puta obećanje s Markova trga autocestom od Zagreba do Siska, za tridesetak minuta, mogli bi se voziti negdje krajem 2023. ili početkom 2024. godine. No, ne treba se iznenaditi ako se niti ovo obećanje ne ispuni.

 

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Bernard iz Gorice
Bernard iz Gorice
2 months ago

Postoji li nekaj oko čega se HDZ i SDP nisu svađali? Pitam za prijatelja koji namjerava izači na lokalne izbore 😉

badjunko
badjunko
2 months ago

kotrljani balegari…